Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 1:2 PPVýborného Sparta znovu padla v prodloužení, Hradec rozhodl vteřinu před jeho koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Kudrna 1 : 0
65. Červený 1 : 1
Záznam online reportáže

I ve svém druhém utkání na sparťanské střídačce dokázal s týmem bodovat, stejně jako o dva dny předtím v Brně ale musel trenér František Výborný i proti hokejistům Hradce Králové skousnout ve 20. extraligovém kole prohru po prodloužení. O triumfu Východočechů 2:1 rozhodl v vteřinu před koncem nastavení Červený. Pražané tak padli popáté za sebou a jsou jen o skóre před jedenáctým Libercem, Mountfield zůstává čtvrtý.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Potyčka hokejistů Sparty před brankou Hradce.

Článek

Když se jeho fotka jen pár minut před startem zápasu objevila na kostce nad ledem v O2 areně, spustili sparťanští fanoušci bouřlivý aplaus a po úvodním buly začali jméno Františka Výborného i vyvolávat. Čtyřiašedesátiletý kouč jim s papírkem v ruce zamával, pak už se ale soustředil jen na utkání.

Sparta ho nezačala špatně, v šesté minutě našel Pech zpoza branky Formana, ten ale trefil jen brankáře Rybára. Východočeši s přibývajícími minutami začali být aktivnější a na konci 17. minuty šli do vedení.

Látal přebruslil Zbyňka Michálka, zmocnil se dlouhého puku za obranu domácích a bekhendem ho poslal mezi betony brankáře Honzíka. Devětadvacetiletý útočník, jenž v Hradci hostuje z Mladé Boleslavi, se tak v 11 utkání dočkal premiérové trefy za Mountfield.

Pražané po první změně stran přidali a ve 24. minutě byl blízko gólu Kudrna, ten ale z dorážky trefil místo odkryté branky jen boční síť. O deset minut později si ale slovenský útočník Sparty spravil chuť, neboť po chybě Rosandiče s kotoučem nic nevymýšlel a pohotovou dělovkou nad Rybárovu lapačku srovnal.

Vrátit Hradci vedení mohl na začátku třetího dějství Bednář, již překonaného Honzíka ovšem zachránila horní tyčka. Na druhé straně se po individuální akci prokličkoval až před branku Vrána, i kvůli faulu Rosandiče ale nedokázal zakončit ideálně. Mountfield měl ve zbytku základní hrací doby více ze hry, nadějné příležitosti Bednáře, Džerinše ani Pláňka se ale neujaly, takže se šlo do prodloužení. Vteřinu před jeho koncem rozhodl o triumfu Hradce Červený.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 34. A. Kudrna - 17. M. Látal (F. Pavlík), 65. Červený (Pláněk, Dragoun). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Lederer, D. Hynek. Vyloučení: 0:2. Bez využití: Diváci: 8465.
Sparta: Honzík - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, J. Mikuš, Tomáš Dvořák, Švrček, Piskáček - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, P. Vrána, Rousek - Reichenberg, Klimek, Říčka - Uher, Černoch, Smejkal. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.
Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Rosandič, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Jarůšek - Bednář, Džerinš, M. Látal - Cingel, Koukal, Červený - Vopelka, Kukumberg, R. Pavlík. Trenér: V. Sýkora, T. Martinec a P. Hynek.

Reklama

Související témata: