Hlavní obsah

Jihlava - Brno 0:2Bezchybný Čiliak pomohl Brnu k výhře na ledě Jihlavy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Mallet 0 : 1
52. Čermák 0 : 2
Záznam online reportáže

Jihlava

Hokejisté Brna vyhráli v nedělním 20. kole extraligy na ledě Jihlavy 2:0 a bodovali tak v pátém utkání v řadě. Brankář Marek Čiliak udržel podruhé v sezóně čisté konto, střelecky se prosadili Alexandre Mallet a Leoš Čermák. Kometa se udržela na druhém místě tabulky, vede díky lepšímu skóre Plzeň.

Článek

Poslední zápas před reprezentační přestávkou začali lépe jihlavští hokejisté. Žalčík v druhé minutě ale ani nadvakrát nedokázal překonat Čiliaka. Vyprodaný Horácký zimní stadion si na první gól musel počkat až do začátku předposlední minuty první třetiny. Diviš ve středním pásmu zbytečně ztratil puk, toho využil Vojtěch Něměc, projel mezi jihlavskými obránci a předložil před branku volnému Malletovi, který v koncovce nezaváhal.

Souboj dvou nejlepších týmů české hokejové historie, které shodně získaly 12 titulů, přinášel spíše boj, protože Dukla vsadila hlavně na pozornou obranu a spoléhala na rychlé brejky. Kometa dlouho na urputnou defenzívu extraligového nováčka hledala marně recept.

Největší šanci na vyrovnání měli domácí necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny. Hlinka ale trefil brankovou konstrukci a z následného trestného střílení nařízené za vhození hole hostujícím brankářem, Žalčík střelou na lapačku Čiliaka vůbec netrefil branku.

Kometa dokázala zvýšit náskok v končící 52. minutě. Bryhnisveen ztratil puk v rohu vlastního obranného pásma a Dočekal poslal puk před branku na úplně volného Čermáka, který překonal Škarka. Domácí brankář následně efektně zlikvidoval i šanci Hynka Zohorny.

Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny navíc Kajínek ve vlastním obranném pásmu zbytečně fauloval Erata a Jihlava tím přišla i o poslední naděje na korekci výsledku.

HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Mallet (V. Němec), 52. L. Čermák (Dočekal). Rozhodčí: Mrkva, Roman Svoboda - Kis, Rampír. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 6500 (vyprodáno).
Jihlava: Škarek - de la Rose, Suchánek, Bryhnisveen, Ulrych, Váňa, D. Kajínek, J. Zdráhal - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, Seman, A. Zeman - Žalčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Rys. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Dočekal, L. Čermák, T. Svoboda - H. Zohorna, V. Němec, Mallet - Haščák, Nahodil, R. Zohorna. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Horáček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články