Hlavní obsah

Sparta dál prohrává, Výborný ale přinesl změnu: V kabině i na střídačce to žije, tvrdí hráči

Praha

I ve druhém zápase pod vedením nového kouče Františka Výborného dokázali hokejisté Sparty proti favorizovanému protivníkovi bodovat, jenže stejně jako v pátek v Brně brali i o dva dny později v domácím prostředí proti Hradci Králové jen bodík za porážku v prodloužení. „Pozitiv je ale po těchto utkáních víc než negativ,“ říká gólman Pražanů David Honzík.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér František Výborný na střídačce hokejistů Sparty.

Článek

Sparťané sice prodloužili sérii porážek na číslo pět, po nahrazení Jiřího Kalouse Františkem Výborným na trenérském postu však na ledě působí mnohem živějším dojmem. Vždyť i v tabulce čtvrtému Mountfieldu byli vyrovnaným soupeřem a nakonec padli 1:2 až gólem Červeného vteřinu před koncem prodloužení.

„Oba zápasy jsme odmakali, nechali na ledě všechno. Jestli budeme takhle pokračovat, určitě se to otočí a výhry přijdou," věří Honzík a souhlasí, že změna kouče je v mužstvu cítit. „Každý se chce před novým trenérem předvést. Cítím, že to v kabině žije, stejně jako prý na střídačce. Škoda, že jsme stejně jako v Brně udělali proti Hradci zase hrubou chybu v prodloužení a byli za ni potrestáni," mrzelo brankáře.

Pouhá vteřina? Autor vítězné trefy si oddychl

Když už se totiž zdálo, že utkání rozseknou až nájezdy, uspěl v čase 64:59 královehradecký útočník Rudolf Červený, jenž měl po zblokované přihrávce Dragouna snadnou úlohu doklepnout puk do odkryté branky.

„Věděl jsem, že do konce zbývá pár vteřin, ale že je to ve skutečnosti jediná, to jsem netušil. Byl jsem překvapený, když jsem se pak po gólu podíval na kostku. Můžu říct, že jsem si dost oddychl," smál se Červený po svém šestém gólu v sezóně.

Rybár zase polevil, žertoval Červený

Hradci k triumfu pomohl tradičně výborný gólman Patrik Rybár. Muže, jenž v probíhající sezóně kraluje statistikám v úspěšnosti zákroků i průměru obdržených branek za zápas, si však Červený dobíral.

„Po minulém zápase (porážce 0:1 v Olomouci) jsme mu říkali, že po předchozím čistém kontu v Třinci polevil a pustil jeden gól. Tak ať to kouká napravit," přibližuje Červený. „No a na Spartě polevil zase. Tentokrát jsme mu to ale dvěma góly vrátili," žertoval útočník na adresu Rybára, jenž si v pražské O2 areně připsal 28 úspěšných zákroků.

Reprezentační pauzu na Spartě vítají

To na opačné straně po páté porážce v řadě uvolněná atmosféra nepanovala, zklamání ale z kabiny také cítit nebylo. „Vždyť k němu nemáme důvod! S Hradcem to byl z obou stran výborný zápas a urputná bitva se spoustou šancí," věděl Jaroslav Nedvěd, Výborného asistent, který stejnou pozici zastával i pod Kalousem.

„Máme za sebou dva těžké zápasy proti Brnu a Hradci, jedněm z nejlepších mužstev v extralize. V obou případech jsme bodovali, s čímž jsme spokojení. Potřebujeme, aby už se v posledních sekundách překlopilo štěstí na naši stranu. Zvedlo by nám to sebevědomí a líp by se nám dýchalo," soudí Nedvěd, který vítá reprezentační přestávku.

„Postupně se v ní zaměříme na všechno. Máme naplánované i dvoufázové tréninky, takže projedeme kondici, taktiku, přesilovky. Prostě úplně všechno znovu, abychom do toho po pauze vlétli s větším sebevědomím a začali vyhrávat za tři body," velí Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice