Hlavní obsah

Pešán kvůli reprezentaci nepojede s Libercem na Ligu mistrů. O tým strach nemám, říká

Chomutov

Devět vstřelených gólů v posledních dvou zápasech je důkazem odhodlání a snahy libereckých hokejistů, kteří se nemíní smířit s pozicí v nejspodnější části tabulky extraligy. Momentálně figurují na jedenácté příčce se stejným bodovým ziskem jako má desátá pražská Sparta. Trenér Bílých Tygrů Filip Pešán po zápase v Chomutově vyjádřil spokojenost s výsledky, byť ještě očekává další vzestup výkonnosti mužstva.

Foto: Vít Černý, ČTK

Filip Pešán na střídačce Liberce.

Článek

Novou posilou libereckého kádru je slovenský brankář Jaroslav Janus ze Slovanu Bratislava. Nastoupil už proti Třinci, ale v Chomutově ne. Proč?

Přece jen přišel před pár dny, když předtím dlouho nikde nechytal. Kdybychom na něj naložili dva těžké zápasy po sobě, měl by to asi složité. Janus dotváří brankářskou dvojici s Romanem Willem a pro zápas v Chomutově jsme se rozhodli pro Romana. A udělali jsme dobře.

Co vám naznačily uplynulé dva zápasy?

Chtěl bych věřit tomu, že se naše forma postupně zvedá. Porazili jsme silný Třinec 5:3 a vyhráli v Chomutově 4:3 v prodloužení. Tam jsme dokonce mohli vést o tři góly, ale úplná pohoda na našich hokejkách ještě není. Přesto je to lepší než předtím. Jsem rád, že dokážeme výkony přetavit v body, což se nám podařilo v několika zápasech. Snad jsme na dobré cestě.

Osobně máte v tomto týdnu nesmírně náročný program. Jak se s ním vyrovnáváte?

V nadsázce bych mohl říci, že moje půlka pojede s reprezentační dvacítkou, u níž jsem hlavním trenérem, na turnaj do Ruska, a druhá půlka s libereckým týmem do Švédska k utkání Ligy mistrů. Skutečnost je taková, že s klubovým týmem posílám do Švédska v roli kouče svého asistenta Karla Mlejnka. Už za mě zaskočil na začátku sezóny, kdy Liberec uspěl ve skupině Ligy mistrů. Nemám o mužstvo pod Mlejnkovým vedením strach. Od pondělí jsem s reprezentační dvacítkou a vracím se do Liberce až o víkendu.

Reklama

Související témata: