Hlavní obsah

Pomohl Kometě k titulu, pak si zahrál KHL. Teď se ze známého útočníka stane Bílý Tygr

Reprezentační útočník Marek Kvapil bude hrát extraligu za hokejový Liberec. "Měl by nám výrazně pomoci," věří kouč Bílých Tygrů Filip Pešán. Kvapil, mistr světa z roku 2010 před měsícem předčasně skončil v Chabarovsku v KHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Marek Kvapil přichází na sraz hokejové reprezentace před turnajem Karjala.

Článek

V minulé sezóně pomohl Brnu rázně utnout liberecké naděje na obhajobu mistrovského titulu, teď by měl za Severočechy góly střílet sám. Za Bílé Tygry bude hrát Marek Kvapil, který s klubem podepsal tříletý kontrakt do roku 2020.

„Posilu v podobě produktivního útočníka jsme hledali delší čas. Jsem rád, že majitel klubu podpořil investici do Marka Kvapila, který se dokázal bodově prosazovat nejen v české extralize, ale i v zahraničních soutěžích a na mezinárodním poli," uvedl kouč Liberce a zároveň sportovní manažer Filip Pešán.

Mistr světa a dvojnásobný šampión KHL přispěl brněnské Kometě v minulé sezóně padesáti kanadskými body k zisku mistrovského titulu, poté však opět zamířil do KHL, kde byl hráčem Chabarovsku. Tam ovšem nečekaně skončil a od listopadu je Bílým Tygrem. Liberci by měl pomoci zvednout útočný potenciál a vylepšit produktivitu.

„V tomto ohledu by nám měl výrazně pomoci. Marek Kvapil zaplní místo v základní sestavě za jednoho ze zkušených hráčů, který v nejbližší době náš kádr naopak opustí," dodal Filip Pešán.

Dvaatřicetiletý útočník je již druhou výraznou posilou dvojnásobného extraligového finalisty. V minulém týdnu liberecké hokejové šelmy doplnil zkušený gólman Jaroslav Janus, jenž v úterý výrazně přispěl k senzačnímu postupu Liberce přes švédského obhájce prvenství v Lize mistrů Frölundu. Marek Kvapil se poprvé v libereckém dresu může představit ve středu proti pražské Spartě.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice