Hlavní obsah

Majitel Komety předal primátorovi Brna studii nové haly

Brno

Majitel hokejového klubu Kometa Brno Libor Zábranský dnes předal primátorovi Brna Petru Vokřálovi výsledky studií týkající se tématu možné výstavby multifunkční arény. Součástí studie, kterou vypracovaly agentury KPMG a Deloitte, je také využití současné DRFG Areny za předpokladu vzniku nové haly. Klub z těchto obsáhlých studií zveřejnil referenční karty, které jsou volně ke stažení na webových stránkách Komety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský kouč Libor Zábranský během druhého utkání čtvrtfinále Generali play off.

Článek

"Ze všech materiálů, které jsme nechali vypracovat a financovali, jasně vyplývají pozitivní efekty pro město Brno. Ze studie právní analýzy je nutné dořešení majetkoprávních vztahů v lokalitě Ponava. Ze studií jasně vyplynulo, že Kometa je schopna multifunkční arénu tohoto typu provozovat a platit nejdražší nájemné, které by kdy historicky klub v české extralize platil," uvedl v tiskové zprávě Zábranský.

Klub je podle jeho slov připraven provozovat jak multifunkční halu, tak stávající DRFG Arenu. "Jsme schopni i nadále pokračovat ve smluvním vztahu na provozování DRFG Areny s tím, že bychom halu provozovali zejména pro drobné koncerty a míčové sporty. Jedním tahem bychom tak výrazně rozvinuli sportovní infrastrukturu a rozšířili sportovní možnosti města i regionu," poznamenal Zábranský.

Primátor Vokřál uvedl, že předložená studie potvrdila obecně známý fakt, že Brnu multifunkční hala schází. "Věřím, že ve spolupráci s Kometou se nám podaří dosáhnout vytouženého cíle nejen pro hokejové fanoušky, ale pro všechny Brňany," dodal Vokřál.

Vedení města už 13 let řeší spor s podnikatelem Liborem Procházkou, jehož nemovitosti na pozemcích města v oblasti Ponava brání výstavbě fotbalového stadionu za Lužánkami. Ten by měl vyrůst v těsném sousedství multifunkční haly.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice