Hlavní obsah

Nešťastná Růžičkova teč! Pardubice obraly mistra na jeho ledě, Bílí Tygři uštvali Spartu

Praha
Aktualizováno

Na čtyři zápasy natáhli plzeňští hokejisté šňůru výher a upevnili si pozici lídra v Tipsport extralize. V 21. kole soutěže udolali Chomutov 3:2 poté, co si vítězný gól připsali pouhých 11 sekund před vypršením základní hrací doby po nešťastné teči útočníka hostí Vladimíra Růžičky. Úřadující šampióni z Brna doma nečekaně klopýtli s Pardubicemi (1:2 v prodloužení), a tak se na ně už v tabulce tlačí rozjetý Hradec Králové, jenž si snadno poradil se Zlínem 5:1. V dalších zápasech Litvínov porazil Mladou Boleslav 6:3, Jihlava otočila utkání ve Vítkovicích a veze tři body po výhře 4:3 a Liberec přemohl Spartu v prodloužení 5:4. Zápas Olomouce s Třincem byl předehrán v úterý (4:0).

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Miroslav Indrák z Plzně se raduje z vítězné branky, vpravo nešťastný chomutovský Vladimír Růžička.

Článek
Fotogalerie

Naděje Miroslava Svobody, že jako první v české extralize udrží čtyři nuly za sebou, brzy uťal chomutovský Mrázek a plzeňský brankář tak inkasoval po dlouhých 195 minutách a 30 vteřinách. Piráti umně bránili a favorizovaní Západočeši otočili duel až dvěma góly v závěrečné třetině. Ten vítězný byl ale více než šťastný, Kubalíkovo bekhendové nahození si při obranné činnosti srazil nešťastně do vlastní branky syn trenéra hostí Vladimír Růžička. Plzeňští tak vyhráli doma nad Chomutovem i deváté měření sil v extralize.

V prvním souboji Komety Brno s Pardubicemi v této sezóně viděli diváci hned devět gólů (5:4), tentokrát za 60 minut jen dva. Nakonec si hosté z DRFG Areny odvezli nečekaně dva body. V prodloužení o tom rozhodl při početní výhodě jejich kanonýr Petr Sýkora.

Vítkovice v utkání s Jihlavou třikrát vedly, nováček třikrát dotáhl a těsně před koncem základní hrací doby strhl vítězství na svou stranu. O prvním venkovním vítězství Jihlavských s plným bodovým ziskem rozhodl Tomáš Čachotský trefou 56 sekund před koncem.

Přestřelku rozhodl Jánošík

Litvínov po dvou porážkách zabral a přestřílel Mladou Boleslav 6:3, když vítězný gól vstřelil v 51. minutě navrátilec do sestavy Richard Nejezchleb. Severočeši přesto zůstávají na dně tabulky.

Jen o tři body více než severočeský celek má na svém kontě Sparta. Pražané pod vedením staronového kouče Františka Výborného i potřetí v řadě bodovali, nicméně zase prohráli, v součtu s předchozími neúspěchy už pošesté za sebou. Liberečtí Bílí Tygři v přestřelce otočili skóre dvěma brankami během pouhých osmi sekund na 4:3, hosté ale stačili vyrovnat a vynutit si prodloužení. V něm ale hned v úvodní minutě vystřelil finalistům minulého ročníku soutěže bod navíc slovenský bek Adam Jánošík.

Hradecký Mountfield doma přejel Zlín 5:1 a po třetí výhře v posledních čtyřech utkáních poskočil v tabulce už na třetí místo. Šanci domácímu brankáři Patriku Rybárovi na sedmé čisté konto v ročníku sebral až v 59. minutě Antonín Honejsek.

Hokejová Tipsport extraliga - 21. kolo:
Plzeň - Chomutov 3:2
Branky: 25. Gulaš, 45. Mertl, 60. D. Kubalík - 14. J. Mrázek, 36. Huml
Litvínov - Mladá Boleslav 6:3
Branky: 15. Pilař, 33. Vandas, 36. J. Černý, 52. Nejezchleb, 57. Kubát, 60. V. Hübl - 24. J. Říha, 26. Valský, 45. Urban
Vítkovice - Jihlava 3:4
Branky: 9. Kolouch, 33. Kurovský, 42. Lev - 18. Kajínek, 39. Žalčík, 49. Skořepa, 60. Čachotský
Brno - Pardubice 1:2 v prodloužení
Branky: 39. Zaťovič - 28. Marosz, 61. P. Sýkora
Hradec Králové - Zlín 5:1
Branky: 7. Kukumberg, 24. Vopelka, 28. Cibulskis, 43. Pavlík, 53. M. Látal - 59. Honejsek
Liberec - Sparta 5:4 v prodloužení
Branky: 36. a 48. Bulíř, 1. Jelínek, 49. Bartovič, 61. Jánošík - 34. a 46. Říčka, 12. Pech, 52. Forman
Předehráno v úterý:
Olomouc - Třinec 4:0

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín