Hlavní obsah

Hlinka nám ještě hodně pomůže, ocenil návrat kapitána Říčka. Sparta však padla pošesté v řadě

Liberec

Slavil dva góly, ale vytoužené výhry se nedočkal. Útočník Robert Říčka se Spartou v 21. kole Tipsport extraligy prohrál v Liberci v divokém zápase 4:5 v prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Jelínek (vlevo) z Liberce a Robert Říčka ze Sparty Praha.

Článek

„Jsem rád, že jsem týmu pomohl, ale stejně to nestačilo. Byl to vyrovnaný zápas. Ve druhé třetině jsme měli nějaké šance, abychom odskočili a rozhodli utkání v náš prospěch, ale celý zápas to byla tahanice," řekl dvougólový střelec Říčka.

Byla to již šestá prohra Pražanů v řadě, z toho třetí v prodloužení za sebou. A sérii bez triumfu nezarazil ani návrat kapitána Jaroslava Hlinky do sestavy po čtyřzápasovém „odstavení".

„Určitě nám pomohl, už jen svou přítomností v kabině. Myslím, že odehrál dobré utkání. Určitě jsme rádi, že ho máme zpátky v týmu a věřím, že nám ještě hodně pomůže," ocenil Říčka comeback kapitána, který od konce října jen trénoval.

Liberec vstřelil nejrychlejší gól

Do utkání se podle plánu vrátil po reprezentační pauze. A pod Ještědem ještě ani nenaskočil na led, a už prohrával. Nejrychlejší gól sezóny vstřelil liberecký Petr Jelínek. Trefil se již po patnácti vteřinách.

„Paradoxně jsme se na začátek připravovali, chtěli jsme ho mít dobrý, ale dostali jsme hned v patnácté vteřině gól a trochu jsme znervózněli. Čtyři pět minut nám trvalo, než jsme se z prvního šoku dostali. Je to škoda, že jsme si to nepohlídali, ale podařilo se nám vyrovnat a pak jsme šli i do vedení, ale neudrželi jsme to," litoval Říčka, který vrátil vedení Pražanům čtrnáct minut před koncem gólem na 3:2, jenže Bílí Tygři během osmi vteřin otočili na 4:3. Alespoň prodloužení zachránil čtvrtou trefou hostů Miroslav Forman. Dodatečnou pětiminutovku však utnul brzy Adam Jánošík.

„Není to jednoduché, každý zápas věříme, že tři body už urveme. A také do Liberce jsme jeli s tím, že chceme naplno bodovat, abychom se v tabulce zvedli. Vyložených šancí jsme měli hodně, ale chybí nám klid v zakončení. Tam nás tlačí bota, to nás trochu sráží. Nějaké šance nedáme, dostaneme lacinější gól a pak je to pro nás těžší," připustil Říčka, který má nyní s parťáky před sebou tři zápasy doma. S Olomoucí, Třincem a Zlínem.

„Snažíme se být pozitivní, i když šest porážek je hodně. Připravíme se na další zápas, nemá cenu se dívat moc dopředu. Musíme v třech zápasech získat co nejvíce bodů a od toho se odrazit," uzavřel.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice