Hlavní obsah

Kanonýr Kubalík opouští Plzeň! Vrací se do švýcarské ligy

Plzeň

Nejlepší střelec hokejové Tipsport extraligy Dominik Kubalík opouští Plzeň. Informoval o tom klubový web Škody. Z hostování se dvaadvacetiletý útočník vrací do švýcarského klubu Ambri-Piotta, s nímž v létě uzavřel tříletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dominik Kubalík odchází z Plzně, vrací se do švýcarské ligy.

Článek

„Na angažmá se těším a doufám, že Ambri pomůžu postoupit do play off, na které momentálně ztrácí dva body. V Plzni jsem prožil další skvělé období, na které budu vzpomínat a ve zbytku sezóny samozřejmě budu sledovat kluky, co to půjde a fandit jim," komentoval svůj odchod do švýcarské ligy  Kubalík, který se s mateřským týmem rozloučil stylově. Ve středečním extraligovém duelu s Chomutovem zajistil v poslední minutě výhru Škodovky 3:2 a Západočeši vedou tabulku už o dva body před Kometou Brno.

„Byl u nás pouze na hostování a tento moment mohl kdykoliv přijít. Děkujeme Dominikovi za vynikající výkony a pomoc v začátku letošní sezóny a přejeme mu hodně štěstí ve Švýcarsku. Věřím, že jej v budoucnu opět někdy uvidíme v našem dresu," uvedl generální manažer a trenér Západočechů Martin Straka.

Dvojnásobný nejlepší kanonýr tuzemské nejvyšší soutěže prožil turbulentní léto. Po loňském ročníku zamířil do Ufy, kde však kvůli přetlaku cizinců brzy skončil. Následně se přesunul do Ambri, která ho uvolnila na hostování do Plzně s tím, že si ho mohla podle potřeby kdykoliv stáhnout zpět. Dominik od prvního kola potvrzoval své schopnosti. Ve dvaceti utkáních nasázel 16 gólů a přidal osm nahrávek. Po klubovém parťákovi Tomáši Mertlovi je aktuálně druhým nejproduktivnějším hráčem extraligy.

„Dominikovi se daří, a tak Švýcaři, kteří nyní přišli o jednoho ze zahraničních hráčů, svého práva logicky využili," vysvětlil Kubalíkův agent Jiří Hamal z Global Management Group.

Reklama