Hlavní obsah

V Hradci mi něco slíbili a pak to nesplnili, vysvětluje reprezentant svůj přestup do Sparty

Praha

Před sezónu se s vedením a trenéry Hradce Králové na něčem dohodl, jenže realita nakonec byla jiná. Šestadvacetiletý hokejový útočník Richard Jarůšek nebyl spokojený se svým zápasovým vytížením a požádal o přestup. Účastníka loňského světového šampionátu nakonec ulovila Sparta, v níž se znovu potká s trenérem Františkem Výborným, který jej dříve vedl už v Mladé Boleslavi. Jarůšek v novém klubu ve čtvrtek absolvoval první trénink, v pátek jej pak čeká zápasová premiéra v pražském týmu doma proti Olomouci.

Foto: Jan Beneš, www.hcsparta.cz

Richard Jarůšek už ve čtvrtek absolvoval první trénink se Spartou.

Článek

Jak dlouho se k vašemu odchodu z Hradce schylovalo?

Nechával jsem to na agentovi, který mi dával jen drobné informace, že je ve hře několik týmů. Věděl jsem, že se něco chystá, ale nevěděl jsem kam ani kdy. Vždycky to vypadalo, že už by to mohlo být, a nakonec to nevyšlo. Až ve středu jsem na sto procent věděl, že z Hradce odcházím.

Byl jste to vy, kdo začal přestup iniciovat?

Napřed tam byl impulz od vedení Hradce, pak ode mě. Trenéři i manažer se mnou začali být v poslední době spokojení, ale já jsem jim říkal, že bych chtěl být uvolněný, což se nakonec podařilo.

Richard Jarůšek v sezóně 2017/18 za Hradec Králové
Zápasy20
Góly5
Asistence3
Body8
+/-+1

Chybělo vám větší zápasové vytížení?

Určitě to byl ten důvod, proč jsem chtěl pryč. Před sezónou mi něco slíbili, ale bohužel to nesplnili. Každý hokejista chce hrát co nejvíc a já nejsem výjimka. Chci se dostat zpět do reprezentace a podávat výkony minimálně jako loni.

Šanci na setrvání v Hradci jste neviděl?

Poslední dva zápasy už jsem byl v první lajně, trenéři mi říkali, že jsou se mnou hodně spokojení. Já už jsem byl ale rozhodnutý, že už tam dál nezůstanu.

S hlavním trenérem Václavem Sýkorou jste problémy neměl?

To bych neřekl. Vyčítali mi produktivitu, já jsem si byl vědomý, že mi to tam nepadalo. Šance jsem si ale vytvářel a říkal si, že je to jen otázka času. Na každého hráče někdy padne deka, ale pak mu to tam začne padat. Já nebyl výjimka, ale věřil jsem, že to protrhnu. Bohužel mě dali do čtvrté lajny a tam člověk nechodí tak pravidelně na led. Chtěl jsem hrát víc. S trenérem jsme si to vyříkali, bavili jsme se o tom na rovinu.

Jak velkou roli hrála při rozhodnutí pro Spartu osoba jejího kouče Františka Výborného, který vás vedl už v Mladé Boleslavi?

Je to skvělý trenér a určitě je výhoda, že je tady. Já znám jeho, on zase mě a ví, co ode mě může čekat. Před prvním tréninkem jsme spolu mluvili, byl rád, že mě vidí.

Jaký máte z prvního tréninku se Spartou dojem?

Byl to výjimečný trénink, protože na něm byl i kouč bruslení. Polovinu tréninku jsme se věnovali právě jen bruslení, což je nezvyk.

Trenéři vás zařadili do útoku s Jaroslavem Hlinkou a Petrem Vránou. Jak jste si sedli?

Oba jsou to skvělí hráči. Věřím, že nám to v zápasech bude klapat, protože už během prvního tréninku bylo vidět, že nám to spolu celkem jde.

Je na hráčích Sparty, s ohledem na její postavení v tabulce, cítit deka?

Vůbec ne, nic takového jsem neviděl. Jsem tu od toho, abych jim pomohl k ještě lepší náladě, tak snad se mi to podaří.

Hodně vás potěšila slova sportovního manažera klubu Michala Broše, že ve vás vidí tahouna týmu?

Určitě to potěší. Kdyby o mně říkali, že jsem jen do počtu, bylo by to horší. Budu dělat 120 procent, abych to naplnil a pevně věřím, že se mi to podaří. Věřím totiž, že kvality mám.

Zmínil jste, že byste se rád vrátil do národního týmu, za který jste hrál naposledy před rokem. Nosíte v hlavě i únorovou olympiádu v Pchjongčchangu?

Kdybych ji v hlavě nenosil, tak by to asi bylo špatné. Každý hráč má nějaké cíle, já taky. Chci se na olympiádu dostat, ale záleží to jen na mně. Teď chci podávat výkony, které jsem podával a pomoct Spartě nahoru. Tam, kde se nachází, ji nikdo - hráči, vedení ani fanoušci - nechce vidět. Když já pomůžu Spartě, ona třeba pomůže mně do reprezentace.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články