Hlavní obsah

Zámorský začal malérem, ale nakonec prožil vítěznou premiéru. Hradecká nabídka jej oslovila nejvíc

Mladá Boleslav

Premiéra v dresu hradeckého Mountfieldu začala pro hokejového obránce Petra Zámorského hodně nešťastně Hned při svém úvodním střídání se přimotal ke gólu domácích, i přes tuthle nepříjemnost ale nakonec začal své nové angažmá úspěšně. Hradec Králové vyhrál na boleslavském ledě 2:1 po samostatných nájezdech a přidal třetí korálek na šňůrku vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Petr Zámorský je novou posilou hráčů Mountfieldu HK.

Článek

„Boleslav nehrála vůbec špatně, takže dva body jsou super. Pokud jde o mě, tak první třetinu jsem byl trochu nerozkoukaný a z toho asi vyplynul i ten inkasovaný gól," líčil pětadvacetiletý Zámorský, jenž v obranném pásmu špatně převzal protihráče. „Najednou se mi tam objevil Pacovský, kterého jsem neviděl, a doklepl nám puk do branky. Ale vliv to na mě nemělo, začátky jsou prostě těžké," bral to s nadhledem.

„Důležité bylo soustředit se na další průběh utkání, každým střídáním jsem se cítil lépe a lépe," vykládal Zámorský, jenž naskakoval jako sedmý obránce a na ledě strávil necelých deset minut. „Hrál jsem trošku méně, než jsem zvyklý. Ale s tím jsem počítal, dorazil jsem do Hradce teprve ve čtvrtek. Měl jsem mítink s trenéry, kteří mi řekli, jak to bude vypadat. Budu se snažit makat, jak v tréninku, tak i v zápasech, abych toho času dostal víc," mínil.

Hrál po téměř měsíční pauze, protože 24. října s ním přestala počítat Sparta. „Měl jsem sice individuální program, ale pouhý trénink nenahradí zápasové vytížení. Ve Spartě mi bylo řečeno, že si mám hledat angažmá jinde," prozradil. „Měl jsem různé varianty, kde a jak pokračovat s hokejem. Hradecká nabídka mě oslovila nejvíc, Přestupoval jsem z jedenáctého týmu do třetího, takže co víc si přát," tvrdil.

V Hradci potkal i známé tváře. „S Bedřichem Köhlerem jsem hrál už ve Zlíně. S Filipem Pavlíkem jsme se zase potkali v mládežnických nároďácích," prozradil Zámorský. „Chtěl bych co nejvíc pomoc týmu, být platným článkem obrany a když vidím, jak precizně hraje, tak to moc nekazit," usmál se Zámorský, jenž domácí debut prožije v neděli proti Chomutovu. „Je pěkné být součástí takového týmu s výbornými hráči," dodal.

Důvody angažování hráče s bohatými zkušenostmi z ciziny i z reprezentace vysvětlil hradecký generální manažer Aleš Kmoníček. „Od začátku sezóny jsme sháněli ofenzivního obránce, který má výbornou střelu a Zámorský tohle splňuje, navíc byl k dispozici. Po nepovedeném angažmá ve Spartě určitě bude chtít dokázat svou kvalitu, i proto má velkou chuť hrát za Hradec, proto jsme se domluvili na jeho působení do konce sezóny," prozradil.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice