Hlavní obsah

Je to bída, ale nepanikaříme, uvažuje chomutovský kapitán Vondrka po nezdarech

Chomutov

Hokejisté Chomutova neprožívají zrovna idylické období v extralize. Figurují sice dál na sedmém místě tabulky, ale po sérii nepřesvědčivých výsledků se jejich náskok před předposledním Litvínovem smrskl pouze na tři body. A to právě po vzájemném zápase, v němž chomutovští Piráti podlehli Vervě 1:3. Kapitán Chomutova Michal Vondrka vnímá útlum, ale zároveň nepropadá panice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Chomutova Michal Vondrka.

Článek

Z posledních třinácti kol jste urvali jen dvě výhry. Co tomu říkáte?

Je to bída. Opravdu jsme už dlouho nevyhráli, což přičítám i skutečnosti, že extraliga je nesmírně vyrovnaná. Stačí dva zápasy a týmy se pohybují nahoru dolů, třeba i o čtyři místa. Přesto bych zatím nepanikařil.

Po reprezentační přestávce si Chomutov připsal dvě porážky. V čem byl problém?

O předešlém utkání v Plzni se už nechci bavit. Byla to hrůza, to se prostě nesmí stát. Ani nevím, kdy jsem podobný závěr zažil naposledy. Při hře pěti proti pěti jsme šli na led za nerozhodného stavu a srazil nás inkasovaný gól jedenáct vteřin před koncem. Jak říkám, to nejde. Proti Litvínovu jsme v pátek sahali po bodu. Kdybych dal branku, mohli jsme třeba uspět. Šancí jsme měli dost, nehráli jsme špatně, přesto to skončilo 1:3.

Jak byste charakterizoval chomutovský herní styl a hlavní nedostatky?

Možná, že hrajeme nelíbivý hokej, ale někdy efektivní. Pro soupeře jsme nepříjemní, jenže dopředu nám to moc nevychází. Neproměňujeme šance a prostě nedáváme góly, a z toho pramení neúspěšné výsledky.

Často proti vám ale stojí kvalitní brankáři, jako minule Petrásek z Litvínova...

Chytal samozřejmě dobře, ale tvrdím jedno: když tým nevstřelí gól, tak je to nemohoucnost útočníků i zakončujících obránců.

Navíc máte před sebou zápasy v Hradci Králové a v úterý doma s Třincem. Tedy proti celkům z první čtveřice tabulky.

Musíme hlavně po celá utkání vydržet v tempu a třeba se k nám štěstí zase otočí.

Reklama

Související témata: