Hlavní obsah

Uvědomil jsem si, že mi hokej chyběl, přiznal po vítězné premiéře Kýhos

Zlín

Jednašedesátiletý kouč Vladimír Kýhos má za sebou úspěšnou premiéru u extraligových hokejistů Mladé Boleslavi. Jeho nový tým uťal sérii nezdarů, ve Zlíně zvítězil hladce 6:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Nový trenér Boleslavi Vladimír Kýhos.

Článek

Lépe jste si začátek nového angažmá zřejmě ani nemohl představit, že?

Rozhodně ne. Mám z vysoké výhry a tří bodů obrovskou radost. Na druhé straně musím ovšem uznat, že se náš triumf nerodil tak snadno, jak to vypadá podle konečného výsledku. Zkraje jsme měli při zlínských přesilovkách trochu štěstí, a hlavně nás podržel výtečný brankář Maxwell. Také ostatní kluci ale zaslouží velikou pochvalu. Potěšilo mě, že i třeba takový hokejista, jakým je Klepiš, klidně za stavu 6:1 pro nás skočí do rány. Bojovnost mužstva byla příkladná. Věřím, že nás toto utkání nakopne.

Co jste stihl po nástupu k týmu?

Nic zásadního, vždyť jsem v sobotu vedl jediný trénink. Ale upozornil jsem hráče na pár nedostatků, jichž jsem si všiml z hlediště při sledování jejich pátečního duelu s Hradcem. Ve Zlíně jsem zaznamenal, že si z valné části vzali moje slova k srdci. A taky jsem se snažil uvolnit v kabině náladu. Zdálo se mi, že kluci byli trochu zaražení.

Rozmýšlel jste se dlouho, zda nabídku Mladé Boleslavi přijmete?

Ani ne. Od jara, kdy jsem po čtvrtfinálovém vyřazení v play off skončil v Třinci, jsem si od trénování odpočal a už jsem měl zase obrovskou chuť do práce. Dohoda byla rychlá. A během zápasu ve Zlíně jsem si na střídačce při koučování uvědomil, jak moc mám hokej rád, a že mi už hodně chyběl.

Všechny boleslavské hokejisty znáte?

Ano, s tím nemívám velký problém. Obličeje se mně nepletou. A třeba Vojtu Němce s Honzou Hanzlíkem jsem už vedl v Kometě, s Knotkem jsem se potkal v Hradci.

Jaké máte s Boleslaví ambice?

V kádru je řada výborných ofenzivních hráčů a skvělých bruslařů. Rád bych jejich potenciálu co nejvíc využil. Budu se snažit, aby mužstvo předvádělo útočnější a agresivnější hokej než dosud.

A s čím budete na konci sezóny spokojený?

O tom je předčasné hovořit. Ale je jasné, že naším jednoznačným cílem je účast v play off. Do něj ovšem chtějí prakticky všechny extraligové celky.

Reklama