Hlavní obsah

Výstraha pro libereckého Lakatoše! Chci, aby přemýšlel, co hokeji dává, říká Pešán

Liberec

Před pěti měsíci ho draftovali newyorští Rangers a v této sezóně se měl útočník Dominik Lakatoš v Liberci rvát o NHL a patřit k tahounům týmu. Místo toho hrál naposledy jen v první lize za libereckou farmu v Benátkách nad Jizerou a poslední výhru Bílých Tygrů nad úřadujícím mistrem z Brna 4:3 sledoval pouze z tribuny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dominik Lakatoš z Liberce na archivním snímku.

Článek

„Dominik dostal v uvozovkách čas na rozmyšlenou," vysvětluje kouč a sportovní ředitel Liberce Filip Pešán absenci dvacetiletého útočníka v sestavě Bílých Tygrů výkonnostními důvody.

„Nedostal žádné ultimátum. Jen chci, aby o tom, co hokeji dává, přemýšlel. A nejlepší cesta je, aby si vyzkoušel, jak chutná prvoligový chleba v Benátkách. A myslím si, že mu moc nechutnal," připouští Pešán.

Prohře nezabránil

V sobotu hrál ve Frýdku-Místku, připsal si jednu asistenci, Benátky však padly 3:6, ve včerejším utkání WSM ligy Benátek nad Jizerou proti Litoměřicím (1:2) již Lakatoš nenastoupil, je tak možné, že se již objeví v úterním extraligovém utkání Bílých Tygrů v Jihlavě (17.30).

„Jsme v situaci, kdy máme konkurenci v týmu a kdy se přestáváme ohlížet doprava doleva a hrají jen ti hráči, kteří týmu dávají všechno. Dominik byl v současné chvíli ten, který se do sestavy nevešel," říká Pešán, jehož partě se zatím v této sezóně příliš nedaří. Trápí jej malá produktivita a inkasovaní laciných branek.

Mládežnického reprezentanta si vybrali v šestém kole letošního draftu NHL jako 157. hráče v pořadí slavní Rangers, kde se v létě zúčastnil i nováčkovského kempu.

„Každý chce hrát nejlepší ligu světa a já nejsem výjimka, také je to můj sen," tvrdil šikovný útočník v létě před startem extraligy, kde kroutí již třetí sezónu, přestože teprve v dubnu oslavil dvacáté narozeniny. V této sezóně se měl ukázat, New York Rangers zaujmout. Ostatně v plánech severočeského klubu figuroval jako jeden z lídrů bílých šelem.

„V několika zápasech to ukázal. Pomohl nám vyhrát zápas s Třincem a v Chomutově (pokaždé dva góly, pozn. red.). Takový výkon od něj očekávám pokaždé," zdůrazňuje Pešán.

V této sezóně zatím Lakatoš nasbíral osm kanadských bodů za pět branek a tři asistence. Přidá další dnes proti Jihlavě?

Reklama