Hlavní obsah

Třináctý start, první extraligová výhra. Jsem za to moc šťastný, zářil gólman Hradce Pavelka

Vítkovice

Trenéři Hradce Králové nechali proti Vítkovicím odpočívat gólmanskou jedničku Patrika Rybára a Východočeši dostali po měsíci více jak dvě branky. Tradiční náhradník Jaroslav Pavelka, jenž chytal poprvé v sezóně od začátku, kapituloval třikrát, přesto hosté v utkání 24. kola slavili po výhře 6:3 vítězství.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Hradce Králové Jaroslav Pavelka, před ním spoluhráč Oskars Cibulskis (vlevo) a Lukáš Kucsera z Vítkovic.

Článek

Štěstím zářil především 24letý Pavelka, který si ve třináctém startu v extralize připsal první vítězství. „Jsem za to moc šťastný, i když ze začátku to s námi moc dobře nevypadalo, prohrávali jsme nula dva a nehráli jsme dobře. Pomohl nám gól při přesilovce pět na tři, který nás udržel ve hře," svěřoval se Pavelka, který většinu sezóny proseděl na střídačce jako dvojka.

Nejprve za Jakubem Sedláčkem, nyní za Rybárem. „Není to v této sezóně na pozici dvojky v Hradci zrovna jednoduché, ale já to Patrikovi přeju. Má parádní formu a v každém utkání tým drží. Snad jsem dneska taky něco chytil a trenéry potěšil," vykládal Pavelka, jenž si své brankářské dovednosti udržuje v prvoligovém Vsetíně.

„Jsem rád, že můžu chytat. Je to asi jedno, jestli chytám v první lize, nebo v extralize. Jsem relativně mladý a důležité je, abych byl v brance. Těch zápasů je v extralize hodně, tak se trenéři rozhodli, že mě tam na jeden zápas dají. Jsem za to, že jsem si mohl zachytat další zápas v extralize a konečně si připsat i první vítězství, moc rád," řekl Pavelka.

Dvanáct extraligových porážek ve dvanácti zápasech, do nichž zasáhl, ho nijak zvlášť netížilo. „Nejblíže jsem byl výhře v minulé sezóně v Litvínově, kde jsme prohráli až na nájezdy. Ale většinou jsme nastupoval jako dvojka za rozhodnutého stavu. Málokdy se povede otočit zápas, když prohráváte o tři čtyři góly. Těch utkání, kdy jsem startoval jako jednička zase tolik nebylo," vysvětloval hradecký gólman.

„Chytal poprvé v této sezóně od začátku a zrovna hned v televizi, asi půjde něco do kasy," připomněl Pavelkovi povinnost kapitán hostí Jaroslav Bednář. Vzápětí si ale od zkušeného útočníka vysloužil gólman slova chvály. „Nebylo to pro jeho psychiku lehké a první dvacetiminutovku jsme mu rozhodně moc nepomohli. Ale pak tam vytáhl několik výborných zákroků a pochytal mraky situací, které si Vítkovičtí připravili. Podržel nás," chválil gólmana Bednář, který dvěma trefami ukončil osmizápasové čekání na gól.

Reklama

Související témata: