Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 5:0Pardubice porazily Litvínov a dosáhly na třetí výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Treille 1 : 0
23. Marosz 2 : 0
29. Beran 3 : 0
33. Wishart 4 : 0
41. Tomášek 5 : 0
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili v 24. kole extraligy na svém ledě Litvínov 5:0 a připsaly si třetí výhru v řadě. Verva ani ve druhém vzájemném zápase v sezoně nedokázala dát Pardubicím gól. O dnešní výhře rozhodlo Dynamo zejména ve druhé části, kdy nastřílelo tři branky. Gólman Ondřej Kacetl vychytal své druhé čisté konto v sezoně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Sacha Treille (vlevo) a Jacob Cardwell z Pardubic se radují z prvního gólu proti Litvínovu.

Článek

První letošní zápas Pardubic a Litvínova po bezbrankovém průběhu rozhodovaly až nájezdy, ale tentokrát se jelo podle úplně jiného scénáře. Ačkoliv si šance připravovaly oba týmy, proměňovat je dokázali jen domácí. Perreta s Vondráčkem ještě Petrásek vychytal, ale pak si do branky nešťastně srazil puk odražený od zadního mantinelu po střele Treilleho.

Litvínov byl v první třetině lepší, jenže troskotal na skvělém Kacetlovi, který zneškodnil velkou šanci Černého a poradil si s několika závary, na konci první části pak při brejku nepochodil ani Jánský. Vervě ke gólu nepomohla ani výrazná střelecká převaha.

Když ve 23. minutě při dvojnásobné přesilovce zvýšil na 2:0 Marosz, začaly Pardubice získávat kontrolu nad utkáním. Litvínov byl nadále nebezpečný, ale neskóroval ani při přesilovce, kdy měl před sebou Hanzl prázdnou branku a trefil jen Kacetlovu lapačku. Velký potlesk si pak vysloužil litvínovský Gula, který u rozhodčích odvolal signalizovaný trest.

Jeho počin nabral na hodnotě vzápětí, kdy byl vyloučen jeho spoluhráč Hanzl a v přesilovce zvýšil tečující Beran na 3:0 pro Dynamo. Litvínov se snažil s výsledkem rychle něco udělat, ale selhával v koncovce, navíc vzadu nechával velké díry a Petrásek měl plné ruce práce. S nájezdem Rolinka si poradil, ale osamocený Wishart už mu přesnou ranou nedal šanci.

Čtyřgólový rozdíl ve skóre trochu otupil tempo a zdálo se, že o vítězi je rozhodnuto. Navíc na startu třetí části přidal pátou branku Tomášek. Litvínov zápas přesto nezabalil a dostával pasivního soupeře pod tlak, jenže v koncovce neměl štěstí, což dokumentovala i Hanzlova rána do spojnice. Pětigólovou porážku neodvrátil Litvínov ani v přesilovce.

HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. S. Treille (Perret, Tomášek), 23. Marosz (Trončinský, P. Sýkora), 29. M. Beran (S. Treille, Čáslava), 33. Wishart (Poulíček, Vondráček), 41. Tomášek (Perret). Rozhodčí: Kika, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4, navíc M. Hanzl (Litvínov) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7177.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Holland, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Dušek, M. Beran - M. Kaut, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.
Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Dietz, Z. Sklenička - Jánský, V. Hübl, J. Černý - M. Hanzl, Ihnacak, Nejezchleb - Vandas, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Válek, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín