Hlavní obsah

Kanadský útočník Rabbit bude hrát v extralize za Jihlavu

Jihlava

Hokejisty Jihlavy posílil kanadský útočník Wacey Rabbit, který má bohaté zkušenosti z nižší zámořské AHL a v této sezoně krátce působil v ECHL v dresu Jacksonville. Jednatřicetiletý centr za něj sehrál jen dva zápasy a připsal si jednu asistenci. O jeho příchodu do Dukly informoval klub na svém facebookovém profilu.

Foto: Sport.cz

Wacey Rabbit míří do Jihlavy.

Článek

Rabbit už má za sebou v Evropě angažmá v Medveščaku Záhřeb v EBEL, v norském Lörenskogu a v italském celku Pustertal/Val Pusteria, za který v minulém ročníku nasbíral v Alpské lize v 37 zápasech včetně play off 35 bodů za 19 branek a 16 asistencí. O sezonu dříve působil v Asijské lize v japonském týmu Nippon Paper Cranes.

Rodáka z Lethbridge draftoval v roce 2005 v pátém kole na 154. pozici Boston, ale startu v NHL se Rabbit nedočkal. Z juniorské WHL, kde hrál za Saskatoon a Vancouver Giants se přesunul do AHL.

Tam sehrál za Providence a později i za Milwaukee a San Antonio v základní části 309 utkání a nasbíral 95 bodů za 36 gólů a 59 přihrávek. Ve 33 duelech play off zaznamenal osm bodů za tři góly a pět asistencí.

Reklama

Související témata: