Hlavní obsah

Oloupení Piráti. Chomutov zažívá strmý pád, křik nepomůže

Sešup tabulkou hokejové Tipsport extraligy zažívá Chomutov, který vede bývalý reprezentační trenér Vladimír Růžička. A jde o hodně strmý pád. Začátek sezóny byl ideální, pozice na čele tabulky, převážně výhry. To bylo září. Jenže přišel syndrom přesýpacích hodin. Nyní je vše jinak. Piráti prohráli šest duelů v řadě. Listopad, to jsou Dušičky za nezískané body.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pánové, co s tím provedeme, jako by se ptal trenér Chomutova Vladimír Růžička.

Článek

V úterý Chomutov prohrál před svými fanoušky s Třincem 3:5. Poplach? „Samozřejmě to víme. Nebýt prvních šesti, sedmi utkání, kdy jsme brali hrozně bodů, tak bůh ví, kde bychom byli," okomentoval situaci útočník Ivan Huml pro klubový web.

Šest porážek bolí, ještě horší je ale dlouhodobější statistika. A to je pohřeb. Z posledních patnácti zápasů vyhráli Piráti jen dva! Těžká loupež. „V téhle čtvrtině jsme asi nejhorším týmem," povzdechl si Huml.

Výsledky hokejistů Chomutova
MěsícZápasyVýhryProhryBody
Září86216
Říjen103712
Listopad6062

Co říkají čísla? Září 8 zápasů a 6 výher. Říjen 10 utkání a 3 vítězství. Listopad zatím 6 soubojů a stejný počet porážek. Tento nepovedený koktejl Chomutov drží na jedenáctém místě, je mimo předkolo play off.

Venku hráči pod koučem Růžičkou odehráli 12 utkání, získali 17 bodů a patří jim šestá pozice. Jenže doma jsou nejhorší - 12 duelů a jen 13 bodů.

„Samozřejmě o tom mluvíme. Nepomůže nám nějaké velké křičení, je na nás vidět, že ta snaha tam je, tu nám nikdo nemůže odepřít. Stejně jako nasazení a bojovnost, ale jenom toto nestačí. Ten klid ve hře nám chybí," řekl Huml, který odmítl, že by za výkony mohla „kauza" zpožděných výplat. „Bylo by smutné se na takové věci vymlouvat."

„Minulou sezónu se nám dařilo otáčet zápasy celkem pravidelně. Netuším, proč to letos prostě nejde," dodal k sérii porážek útočník Jakub Lauko.

Reklama

Související témata: