Hlavní obsah

Třinec bude nastupovat i v černých dresech. Hráče mátly podobné barvy soupeřů

Třinec

Po červené a bílé přicházejí třinečtí Oceláři s černou sadou dresů. Poprvé v nich vyjedou na led v pátečním utkání proti Pardubicím (17 hodin). Důvod k výrobě třetí alternativní barvy je podle sportovního ředitele klubu Jana Peterka velmi prostý: některé kombinace barev jsou s dresy Třince podobné a hráče to občas zmátlo.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Martin Adamský v novém černém dresu Třince.

Článek
Fotogalerie

„Už jako hráč jsem s tím míval problémy, když přijely týmy v podobném barevném složení výstroje. Za mé éry bylo nejhorší hrát proti Slavii Praha, nyní jsou to Pardubice nebo Olomouc. Hráči si na to hodně stěžovali," řekl Peterek.

Podobně jako třeba před nedávnem ve Vítkovicích, tak v Třinci vsadili na třetí barvu dresů. „Návrhy padaly různé. Růžová oranžová, tyrkysová... Do užšího finále ale postoupila černá a šedá barva. Obě jsou společně s červenou a bílou i oficiálními barvami klubu. Jednoznačně pak vyhrála černá," přiblížil Peterek.

„Osobně bych byl také pro černou. V kombinaci s červenými doplňky a drakem na prsou to vypadá hodně dobře," prozradil útočník Martin Adamský, který z kabiny viděl nový dres jako první. „Jsem v Třinci sedm let a konečně jsem se dočkal, protože proti Olomouci nebo Pardubicím se ty dresy strašně pletou. Myslíte si, že tam máte spoluhráče a on tam není. Diváci se pak diví, komu to přihráváme. Vypadáme, že ten hokej neumíme. Je to velká změna a jsem za ní moc rád," pověděl Adamský.

Ostatní dresy uvidí poprvé až před pátečním utkáním s Pardubicemi. Pouze brankáři Šimon Hrubec a Peter Hamerlík věděli, že se chystá nová barva. „Ptali jsme se jich, zda nebudou mít s černou problém, protože se mu v ní ztrácel puk. Naši brankáři v tom ale žádnou překážku neviděli," uvedl mluvčí klubu Radim Sajbot.

Třinec nevyjede na led v alternativním dresu poprvé. V roce 2014 podpořili hráči celosvětovou kampaň Movember a v utkání proti Kometě Brno oblékli růžový dres. O rok později při stejné příležitosti vyjeli na led proti Spartě v šedé. „To bylo ale jen na jedno utkání. Tyhle dresy budou už natrvalo," řekl Peterek.

Reklama

Související témata: