Hlavní obsah

Další protest Vítkovic: Slovenští sudí nejméně čtyřikrát chybovali!

Hokejové Vítkovice si znovu stěžují na špatná rozhodnutí sudích. Už podruhé v této sezóně. Před časem se jim nelíbil výkon dvojice Pražák a Souček v utkání 8. kola extraligy na ledě Jihlavy (2:4), tentokrát se klub ohradil proti několika rozhodnutím slovenské dvojice Baluška, Štefík, která řídila úterní souboj Vítkovic s Hradcem Králové (3:6).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na ledě David Květoň z Vítkovic v utkání s Hradcem Králové.

Článek

Svou stížnost podpořily zprávou komise rozhodčích, která po každém kole komentuje sporné momenty bez předchozího podnětu klubů. „Komise nám dala zapravdu, že situace, které předcházely dvěma brankám Hradce Králové, byly posouzeny chybně," uvedl klub v tiskové zprávě. Jednalo se o chybné vyloučení obránce Baranky v závěru první třetiny a neodpískaný ofsajd Hradce Králové, po němž hosté srovnali na 3:3.

Bez ohledu na tuto zprávu Vítkovice poukázaly na další čtyři verdikty slovenské dvojice rozhodčích. Nelíbilo se jim posouzení tečování puku ze vzduchu do ochranné sítě za bránou, po kterém byl vyloučen domácí kapitán Olesz. „Také hokejka hráče hostí směřovala k letícímu puku. V utkání Vítkovice – Chomutov nám bylo sudími argumentováno, že za této situace se menší trest udělit nemůže," upozornil klub.

Dvakrát podle ostravského klubu nebyl potrestán faul, po němž měla následoval přesilová hra pěti proti třem, a jednou faul na útočníka Lva za brankou. „Zpráva komise rozhodčích sice vysvětluje, že se o nedovolený zákrok nejednalo, protože Jakub Lev o napadajícím hráči Hradce věděl, nicméně my máme jiný názor. Je zcela irelevantní, zda hráč o napadajícím za sebou věděl, či ne, zvlášť, když zákrok nesl jasné znaky krosčeku. Soupeř měl hokejku ve výši ramen, držel ji v obou rukou a směřoval ji proti vítkovickému hráči," napsaly v protestu Vítkovice.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice