Hlavní obsah

Plzeň prodloužila vítěznou sérii! Výborný se Spartou slavil v Boleslavi výhru, Kometa padla

roj, škvSport.cz
Aktualizováno

Šest zápasů 25. kola základní části dnes servírovala hokejová Tipsport extraliga. Vedoucí Plzeň ve šlágru zvítězila v Liberci 5:2 a prodloužila vítěznou sérii už na osm zápasů. Druhý Hradec zdolal poslední Jihlavu 5:2 a za lídrem udržel pětibodový odstup. Vítězný návrat do Mladé Boleslavi prožil kouč František Výborný, který zde dovedl Spartu k výhře 4:1. Mistrovská Kometa padla v Olomouci 2:3 v prodloužení. V něm slavil výhru i Litvínov nad Vítkovicemi (2:1). Třetí Třinec prohospodařil náskok a výhru proti Pardubicím 3:2 si musel vystřílet v nájezdech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Andrej Kudrna (vlevo) a Petr Kumstát se radují z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Šestizápasovou vítěznou domácí sérii Liberce rázně ukončil lídr z Plzně. Škodovka pod Ještědem dominovala, hattrickem se blýskl Tomáš Mertl, jenž se dvakrát trefil v přesilovce a jednou při závěrečném risku soupeře bez brankáře. Býlí Tygři tak doma prohráli na den přesně po dvou měsících, Indiáni nepoznali porážku od 22. října.

Ani druhý hradecký Mountfield nezaváhal. Proti poslední Jihlavě potvrdil roli jasného favorita. Dvakrát se v jeho dresu trefil Bedřich Köhler. Východočeši vyhráli pošesté za sebou, vítěznou radost jim ale kalí zranění kapitána Jaroslava Bednáře. Dukla počtvrté za sebou nebodovala a na předposlední Chomutov ztrácí šest bodů.

Třetí Třinec se po šestizápasové sérii venku představil doma a před svými fanoušky slavil výhru. Proti lepšícím se Pardubicím prohospodařil dvoubrankový náskok vypracovaný v přesilovkách, ale v penaltovém rozstřelu rozhodl Martin Růžička, jenž předtím také otevřel skóre utkání. Dynamo sice po třech vítězstvích prohrálo, ale znovu bodovalo a Oceláře obralo o body počtvrté za sebou.

Mistrovská Kometa, figurující na čtvrté příčce, prohrála popáté v řadě. V Olomouci sice dokázala stáhnout dvoubrankové manko, ale v poslední minutě prodloužení zařídil domácím bod navíc druhým gólem v utkání Roman Vlach. Hanáci bodovali v šesti posledních duelech a patří jim šesté místo.

Z páté příčky ztrácí čtyři body na Kometu Vítkovice, které to na ledě soupeřů v poslední době umí. V Litvínově natáhly venkovní bodovou sérii už na sedm utkání. V zápase se více než dvě třetiny čekalo na gól. Ale když konečně rozjásal fanoušky v přesilovce Viktor Hübl, už za 47 sekund srovnal Patrik Zdráhal. V první minutě prodloužení pak rozhodl o výhře Litvínova Jakub Černý. Verva poskočila na dvanáctou příčku.

František Výborný slavil se Spartou vítězný návrat do Mladé Boleslavi, kterou vedl posledních pět sezón a ještě na začátku probíhajícího ročníku v ní působil jako konzultant. To domácí utrpěli první porážku pod koučem Vladimírem Kýhosem. Spartě, která naposledy doma padla se Zlínem, zařídil výhru dvěma góly Andrej Kudrna. Bruslaři vyšli proti Spartě naprázdno už devětkrát za sebou.

Kolo uzavře příští středu zápas Zlína s Chomutovem.

Hokejová Tipsport extraliga, 25. kolo:
Třinec - Pardubice 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 5. Růžička, 25. Cienciala, rozhodující nájezd Růžička - 31. Sýkora, 56. Cardwell
Mladá Boleslav - Sparta 1:4
Branky: 5. Orsava - 2. Kudrna, 4. Kumstát, 38. Kudrna, 49. Jarůšek
Litvínov - Vítkovice 2:1 v prodloužení
Branky: 43. Hübl, 61. Černý - 43. Květoň
Hradec Králové - Jihlava 5:2
Branky: 6. Miškář, 28. Džerinš, 43. Köhler, 50. Köhler. 60. Červený  - 24. Jiránek, 56. Stříteský
Olomouc - Brno 3:2 v prodloužení
Branky: 7. Laš, 26. Vlach, 65. Vlach - 27. Dočekal, 29. Čermák
Liberec - Plzeň 2:5
Branky: 57. Kvapil, 60. Bulíř - 28. Čerešňák, 39. Mertl, 47. Mertl, 49. Stach, 58. Mertl
Středa 29.11. Zlín - Chomutov

Reklama