Hlavní obsah

Výborného emotivní večer. Vůbec jsem do Boleslavi jet nechtěl, přiznal kouč Sparty

Mladá Boleslav

Byl nejsledovanější postavou pátečního souboje. Kouč sparťanských hokejistů František Výborný přijel do Mladé Boleslavi po pěti letech jako soupeř a jeho návrat měl vítěznou příchuť. Jeho mužstvo i díky gólu a dvěma přihrávkám Richarda Jarůška ovládlo bitvu 25. kola Tipsport extraligy 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty František Výborný udílí pokyny během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

„Do Boleslavi jsem se těšil a dopadlo to přesně tak, jak jsem si přál a tajně doufal," usmíval se 26letý útočník, jenž před dvěma lety pomohl právě Bruslařskému klubu k účasti v semifinále play off.

Emotivní večer však prožil hlavně Výborný. Tým z města automobilů trénoval nepřetržitě od roku 2012 a slavil s ním úspěchy. Dovedl ho zpět mezi elitu a v předloňské sezóně s ním vybojoval historickou čtvrtou příčku.

„Vůbec jsem sem jet nechtěl. Říkal jsem to i vedení Boleslavi, že bych zápas radši nehrál. Jsem citlivý člověk a k většině kluků tady mám úžasný vztah. Přirostli mi k srdci. Pět let jsme s nimi tady válčili. Myslím, že jsme tady za ty roky udělali kus práce," přiznal 64letý odborník, kterému se dostalo vřelého přivítání. Domácí kotel navíc v samém závěru utkání sympaticky skandoval jeho jméno.

Dlouhé oslabení ubránili 

„Vážím si toho. Sparta a Boleslav jsou moje dvě hokejové rodiny. Těžko se to dělí. Samozřejmě jsem ale chtěl vyhrát, i když mám v Boleslavi kamarády," ujistil.

Klíčový moment celého střetnutí se udál na konci úvodního dějství. Pražané přečkali za stavu 2:1 dvouminutovou přesilovku soupeře pět na tři, při signalizovaném vyloučení Vrány čelili na ledě chvílemi dokonce šesti protivníkům.

„Se silami to ale bylo dobré, protože jsme vlastně jen stáli a snažili se hrát pozičně. Navíc plus minus jsme věděli, kdo bude zakončovat a David Honzík to i skvěle vychytal. Oslabení jsme dobře odehráli," těšilo sparťanského obránce Jana Švrčka.

Sparta zdolala Boleslav v nejvyšší soutěži už podeváté v řadě.

Reklama

Související témata: