Hlavní obsah

Už bylo na čase, abych se trefil, oddechl si Vlach poté, co rozhodl o výhře Olomouce

Olomouc

Čtyřiadvacet zápasů v letošní sezóně čekal útočník Olomouce Roman Vlach na extraligový gól. Dočkal se až ve 25. kole proti brněnské Kometě, kdy se trefil hned dvakrát. Navíc jeho druhý gól v prodloužení rozhodl o vítězství Kohoutů, kteří tak bodovali už po šesté v řadě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Roman Vlach z Olomouce padá po souboji s Leošem Čermákem z Brna.

Článek

Střelecký půst byl neobvykle dlouhý. Cítíte velkou úlevu?

Už bylo na čase. Malinko jsem se s gólovým přírůstkem opozdil. Teď to konečně přišlo. Parádní vítězství a ještě nad Kometou. Co víc si přát. Musím ale říct, že to moje střelecké trápení ovlivnilo zranění, které jsem utrpěl hned v prvním přípravném duelu na sezónu. Dostal jsem pukem do oka, měl jsem zlomenou lícní kost. Byl jsem bez přáteláku, skočil jsem do extraligy bez jediného startu.

Gól, který jste vstřelil v prodloužení, byl parádní. Vymetl jste horní roh brány...

Nejprve byl souboj v našem pásmu. Pak jsme vyrazili dva na jednoho, nohy už byly tvrdší, ale já se snažil jet a střílet. Říkal jsem si, že není čas někoho hledat a nahrávat. Čiliak měl v rohu místo, tak jsem tam zamířil, rychle vypálil, asi ho to překvapilo, spadlo to tam a to je fajn. Nesmí to však zůstat u jednoho zápasu.

Váš první gól byl naopak takový ušmudlaný, tečovaný...

Byli jsme tři na dva. Kevin Sundher to výborně udělal. Strhl to na střed, já se narval před bránu, čekal na teč a ta přišla, takže konečně radost.

Do zápasu jste vstoupili výborně, vedli jste 2:0, ale ve druhé třetině jste v průběhu minuty o vedení přišli. Co se stalo?

Chtěli jsme Kometu překvapit důraznější a agresívnější hrou a to se povedlo. Bylo nám však jasné, že si o přestávce v kabině k tomu něco řeknou a na druhou třetinu se už připraví lépe a tak to i vypadalo. Byli pohyblivější a v důsledku toho nás přehrávali.

Zdálo se, že to rychlé vyrovnání s vámi dost zamávalo?

To asi s každým. Něco takového by se nám však nemělo stávat. Na druhé straně, klobouk dolů, že jsme se z toho nepodělali. Hráli jsme dál a čekali na gól, který naštěstí, byť v prodloužení přišel.

V předchozích dvou zápasech jste právě po prodlouženích prohráli. Neměli jste z dalšího obavy? Řešili jste to nějak?

Ano. Bavili jsme se o tom a řekli jsme si, že potřetí už bychom měli vyhrát.

Bodovali jste, ač ne vždy po výhrách, už pošesté v řadě...

Za ty roky, co hokej hraji, moc dobře vím, že každý bod se počítá. Na konci sezóny zjistíte, že vám někdy třeba jeden chyběl, nebo naopak, že vám pomohl. Proto, čím častěji body sbíráte a třeba i po tom jednom, tím lépe.

Reklama

Související témata: