Hlavní obsah

Litvínov se po tragickém úvodu sezóny zvedl a už plánuje útok na desítku, avizuje Hübl

Litvínov

Velkou měrou se útočník Viktor Hübl podílel na vítězství hokejistů Litvínova nad Vítkovicemi 2:1 v prodloužení. Vstřelil vedoucí gól domácích, byl aktivní po celý zápas. „Chceme se dostat do desítky v tabulce,“ vystihl kanonýr hlavní cíl snažení litvínovských hokejistů v probíhající fázi extraligy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hráčů z gólu, jehož autorem byl Viktor Hübl (uprostřed).

Článek

Jakou hodnotu přikládáte dvoubodovému zisku z duelu s vítkovickým týmem?

Bylo to vyrovnané utkání. Věděli jsme, že Vítkovice venku dobře brání a vozí body z ledu soupeřů. Důležité bylo, že se nám podařilo dát první branku. Bohužel jsme brzy inkasovali, čehož jsme se chtěli vyvarovat. Udělali jsme chybičku, hosté skórovali, ale naštěstí jsme v prodloužení urvali druhý bod.

V zápase bylo hodně vyloučených. Co na toto téma?

Mnohá vyloučení byla zbytečná. Nemá cenu se k tomu vyjadřovat. Něco plácnu pod dojmem zápasu a následně dostanu pokutu. Raději to nechám být.

Těší vás dva vstřelené góly Litvínova v přesilovce?

Je dobře, že se nám to podařilo. Některé přesilovky jsme ale sehráli špatně, padly tam aspoň dvě branky. Musíme na tom ještě zapracovat, může to být lepší.

Vašemu týmu se v předešlých třech kolech povedlo získat devět bodů, jenže pak jste neuspěli v Pardubicích. Proti Vítkovicím jste se zase zvedli.

V Pardubicích to nebylo z naší strany nic moc. Jsem rád, že jsme se teď vrátili na vítěznou vlnu, byť za dva body. Doufali jsme, že nezdar z východu Čech obrátíme ve vítězství.

Jaké jsou aktuální litvínovské ambice?

Dotáhli jsme se k příčkám kolem desátého místa v tabulce a chceme se do desítky dostat a v ní udržet. Doufejme, že výhra nad Vítkovicemi bude impulsem i pro nedělní zápas v Brně, a že budeme dál sbírat body.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice