Hlavní obsah

Je to taková malá satisfakce, smál se po výhře v Třinci kouč Kýhos

Když se kouč Vladimír Kýhos po nepovedené minulé sezóně s Třincem předčasně rozcházel, nebylo to veselé loučení. O to sladší zažíval už jako kouč Mladé Boleslavi po vítězství 4:2 návrat. „Odešel jsem z Třince předčasně, ale to se v hokeji prostě stává. Ale jsem rád, že jsme tady vyhráli. Je to taková malá satisfakce, nic víc, nic míň," pousmál se Kýhos.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Vladimír Kyhos

Článek

Mladá Boleslav pod jeho vedením vyhrála tři z posledních čtyř utkání. V Třinci především zásluhou Jakuba Klepiše, který výhru podpořil dvěma góly a přihrávkou. „Víme, jaký je to hokejista a jsem moc rád, že ho mám v mančaftu. Ze své pozice mu budu chtít pomoct na olympiádu, protože takových hokejistů, jako je on, tady v Čechách moc není. Budu mu držet palce. Ale já si myslím, že on si to svými výkony vybojuje sám," řekl na adresu 33letého útočníka Kýhos.

Klepišovi utkání v Třinci vyšlo parádně. Gólem ho otevřel i uzavřel. „Hrál jsem tady, měl jsem to tu hodně rád a chtěl jsem se ukázat. Je to vždycky jiné, než když hrajete proti Hradci nebo třeba Liberci," přiznal forvard, že ačkoliv od jeho přestupu už brzy uplynou dva roky, stále zápasy s Třincem hodně prožívá. Stejně jako autor vítězné branky Mladé Boleslavi Jakub Orsava. „Říkali jsme si, že by bylo fajn, kdybychom dali gól. Ale spíše jsme se tomu smáli. No, a nakonec nám štěstí přálo," smál se Klepiš.

Ve třetí dvacetiminutovce jel Klepiš hned dvakrát sám na třineckého Hamerlíka, který po třetí inkasované brance nahradil v bráně Hrubce. Napoprvé ale neuspěl. „Vymýšlel jsem. Měl jsem to na dlouhou hokejku a Hamas tam udělal parádní zákrok," popisoval Klepiš.

Za pár minut po Pacovského přihrávce na modrou čáru dostal druhou šanci a naložil s ní výrazně lépe. Zvolil bekhendový blafák a uspěl. „Zkusil jsem to, co jsem dříve uměl dobře a naštěstí to vyšlo," komentoval Klepiš, který ale přiznal, že jeho tým měl i notnou dávku štěstí. „Mleli nás, byli všude dřív. Měli jsme štěstí, že jsme nedostali gól dříve," uznal Klepiš.

Nejblíže vyrovnání byl Třinec při trestném střílení Milana Mikulíka. „Udělal jsem to přesně tak, jak jsem chtěl. Jen se mi v poslední chvíli puk namotal na hokejku a nezvedl jsme ho. Určitě to byla jedna z rozhodujících chvil. Kdybych srovnal na 3:3, tak by se zápas vyvíjel jinak," litoval Mikulík.

Reklama

Související témata: