Hlavní obsah

Oceláři v poslední minutě šokovali mistra, Boleslav prohrála v Hradci, Zlín si poradil s Piráty

Praha
Aktualizováno

Hokejoví Oceláři Třinec šokovali úřadující mistry z Brna. Kometa sice v předehrávce 27. kola extraligy dvakrát vedla, nakonec ale v poslední minutě základní hrací doby utkání ztratila a prohrála 2:3. Zlín na domácím ledě díky tříbrankové smršti v první třetině vyhrál v dohrávce 25. kola nad Chomutovem 4:1. Domácí tým byl úspěšný i v duelu Hradce Králové s Mladou Boleslaví. Východočeši v předehrávce 35. kola zvítězili 4:2 a snížili ztrátu na vedoucí Plzeň na tři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté týmu Aukro Berani Zlín přivítali v dohrávce 25. kola extraligy Piráty Chomutov. Zleva David Skokan z Chomutova v souboji o puk s Tomášem Žižkou ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Zlín šel do duelu s Chomutovem v pozici týmu s nejhorší domácí bilancí ze všech extraligových klubů. Od úvodního vhazování však Berani měli navrch a už během první třetiny nasypali do sítě Pirátů tři góly. Chomutovu se v poslední době nedaří a ve Zlíně to jen potvrdil. V prostřední dvacetiminutovce sice Severočeši snížili, ale vzápětí znovu inkasovali a měli tedy dál manko tří gólů. V závěrečné části hry se již skóre nezměnilo. Zlín vyhrál potřetí za sebou, Piráti prohráli sedmý z posledních osmi duelů.

V předehrávce 27. kola čtvrté Brno změřilo síly s třetím Třincem. Mistr před svými fanoušky patří k nejúspěšnějším v soutěži, ale s Oceláři měl hodně práce. V polovině zápasu se sice Kometa ujala vedení, ale po pár desítkách sekund bylo rychle vyrovnáno po zásahu Martina Růžičky. Ještě před druhou sirénou potěšil fandy Komety Zaťovič, jenž se trefil v oslabení a v Brně se slavilo.

Hostům se ale povedlo vyrovnat a zdálo se, že duel spěje k prodloužení. To ale odmítl v poslední minutě svým druhým zásahem v utkání třinecký Růžička.

Mountfield Hradec Králové vstoupil dobře do předehrávky 35. kola s Mladou Boleslaví. Středočechy porazil dvakrát za sebou a už po první třetině měl k dobrou náskok dvou branek. Na první trefu Koukala stihl reagovat vyrovnáním Knotek, ale pak Hradec přidal další dva zásahy a po první třetině odcházel do kabin spokojenější. Pak sice Knotek přidal svůj druhý zásah, ale i tak měli Východočeši navrch. V poslední dvacetiminutovce využil Köhler přesilovou hru a Hradec pak již bez problémů duel dohrál.

Hokejová Tipsport extraliga
Dohrávka 25. kola
Zlín - Chomutov 4:1
Branka: 11. Kubiš. 12. Roberts Bukarts, 16. Šťastný, 38. Okál - 35. Flemming.
Předehrávka 27. kola
Brno - Třinec 2:3
Branky: 31. Horký, 35. Zaťovič - 32. a 60. M. Růžička, 47. Chmielewski.
Předehrávka 35. kola
Hradec Králové - Mladá Boleslav 4:2
Branky: 3. Koukal, 11. Cibulskis, 17. Červený, 43. Köhler - 8. a 27. Knotek.

Reklama