Hlavní obsah

Mladý Nečas zažil smolnou poslední třetinu. Růžička byl můj hráč, beru prohru na sebe, kál se

Brno

V přímém souboji o třetí místo hokejisté Komety dvakrát nad Třincem o gól vedli, ale Oceláři pokaždé srovnali a díky trefě kanonýra Martina Růžičky pouhých 46 vteřin před koncem nakonec brali v předehrávce 27. extraligového kola všechny tři body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak likviduje šanci Třince, v níž je Milan Mikulík. Všemu přihlíží Marcel Haščák z Brna.

Článek

„Jsme za výhru strašně rádi. V Brně se body nezískávají snadno, vždyť Kometa má velmi kvalitní mužstvo. Ve druhé přestávce jsme si v kabině museli něco říct, protože některá naše vyloučení byla hodně zbytečná. Poslední třetinu jsme už odehráli mnohem zodpovědněji, a nakonec to pro nás dobře dopadlo. Měli jsme i trochu štěstí, výsledek je pro domácí docela krutý," připustil Růžička.

Před vítěznou trefou šikovně tečoval puk po Marcinkově přihrávce. „Snažil jsem se tlačit do brány. Jeden z brněnských hráčů trochu zaspal, mně stačilo jen nastavit hokejku," usmíval se. Růžička byl i autorem vyrovnávacího gólu Třince na 1:1 a díky 170. a 171. brance v dresu Ocelářů se nově stal třetím nejúspěšnějším střelcem v nejvyšší soutěži v klubové historii.

Růžičku v klíčovém okamžiku nedůsledně pokryl mladý útočník Martin Nečas. „Byl to můj hráč, beru ten gól na sebe. Snažil jsem se mu přidržet hokejku, avšak on přesto skóroval. Předtím jsem trefil tyčku a špatně jsem vyřešil také další dvě nadějné akce. Závěrečná třetina pro mě byla mimořádně smolná, aspoň jeden gól jsem měl dát," kál se smutný Nečas, jehož celek nenavázal na předchozí domácí triumf s Litvínovem. „Měli jsme dát víc gólů než dva. Anebo minimálně aspoň nedostat třetí branku," měl jasno.

Třinecký kouč Václav Varaďa netajil po vítězství svého týmu obrovskou radost. „Porazit mistra, to vždycky potěší. Odehráli jsme parádně úvodní třetinu, jen se nám v ní nedařilo proměňovat šance. V prostřední dvacetiminutovce jsme se dostali do problémů kvůli častým vyloučením, ale pak jsme zredukovali sestavu na tři lajny a zápas jsme otočili. Mužstvo ukázalo obrovský charakter," cenil si trenér Slezanů.

Brněnský asistent Petr Haken mínil, že zápasu by vzhledem k průběhu slušelo spíš prodloužení. „Je hrozně kruté inkasovat rozhodující branku v poslední minutě. Předtím jsme bohužel pozahazovali spoustu šancí," litoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.