Hlavní obsah

Do Litvínova přichází Hunkes, Pirátům Chemici pouští Dietze

Praha

Hokejový obránce Jiří Hunkes bude de konce extraligové sezóny hostovat v Litvínově. Jiný zadák naopak Vervu opouští, rovněž na hostování do konce probíhajícího ročníku odchází do Chomutova Stanislav Dietz.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Alexandre Mallet z Brna (vlevo) v souboji se Stanislavem Dietzem z Litvínova. Ten nyní míří na hostování do Chomutova.

Článek

Třiatřicetiletý Hunkes patří Liberci, v aktuální sezóně ale zatím odehrál jen osm zápasů za Pardubice, kde na měsíc hostoval. Nyní si někdejší reprezentant vyzkouší šesté extraligové angažmá, po štacích v Třinci, Liberci, Mladé Boleslavi, Spartě a Pardubicích vypomůže v tabulce předposlednímu Litvínovu.

„Z toho, co připadalo v úvahu, se nám příchod Jirky Hunkese zdál jako nejlepší. Znám ho z Popradu, kde jsme spolu rok působili, ještě spolu s Karlem Pilařem," řekl pro oficiální stránky Vervy litvínovský trenér Radim Rulík.

O šest let mladší Dietz zamířil do Litvínova před sezónou z Hradce Králové, u Chemiků se mu ale příliš nedařilo, když ve 24 utkáních zaznamenal jen jednu asistenci. Nyní se pokusí nastartovat v Chomutově.

„Chtěli jsme oživit hru Standy Dietze, který nezapadl do našeho obranného systému podle představ a nedařilo se mu tak, jak jsme očekávali my i on sám," uvedl generální manažer Litvínova Robert Kysela o zadákovi, jenž má na svém kontě i tři starty za národní tým.

Reklama

Související témata: