Hlavní obsah

Hradec po obdivuhodné stíhačce bere jen bod. Plzeň a Vítkovice si zastřílely

Praha
Aktualizováno

Plzeňští hokejisté si po přesvědčivé výhře 5:1 nad Litvínovem v rámci programu 27. kola Tipsport extraligy upevnili první příčku v tabulce. Druhý Mountfield Hradec Králové sice předvedl v Liberci skvělou stíhací jízdu, vymazal třígólové manko, ale nakonec bral jen bod po prohře 4:5 po samostatných nájezdech a na lídra ztrácí už pět bodů. Plzeň má navíc dvě utkání k dobru. I v dalších dvou duelech měli navrch domácí - Vítkovice deklasovaly Zlín 5:0 a poslední Jihlava zvítězila 3:0 nad Mladou Boleslaví. Prapor hostí tak udržela jen pražská Sparta, která veze tři body z Pardubic po výhře 4:1.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V souboji (zleva) Jan Schleiss z Plzně a Lukáš Válek z Litvínova.

Článek
Fotogalerie

Liberec to na královéhradecké hokejisty doma umí, porazil je už podeváté v řadě. Východočeský celek se sice nezalekl černé série ani rychlého třígólového vedení Tygrů, po němž brankář Patrik Rybár už v 6. minutě přepustil svoje místo náhradníku Pavelkovi. Postupně ukrajoval z náskoku domácích 4:1, až Cibulskis vydařenou trefou ve třetí třetině poslal zápas do prodloužení a samostatných nájezdů. V nich si ale bod navíc vybojovali finalisté minulého ročníku soutěže.

To Sparta jezdí do Pardubic ráda a v pátek znovu přesvědčila proč. Dynamo porazila před jeho fanoušky pošesté v řadě a neztratila přitom ani bod! Půlku zápasu diváci na gól čekali, nakonec nerozhodný stav 1:1 zlomili Pražané třemi trefami v závěrečných 11 minutách a pod novým trenérem Františkem Výborným bodovali už v osmém z devíti duelů.

V minulém vzájemném utkání mezi Vítkovicemi a Zlínem se jiskřilo, útočník Beranů Ondřej Veselý faulem zranil a na delší dobu vyřadil ze hry vítkovického forvarda Rastislava Deje. Odplata však byla pro svěřence trenérů Petra a Trnky více než sladká. Soupeři nasázeli pět gólů, dva z nich měl na svědomí Jakub Lev. Jejich brankář Patrik Bartošák navíc ani jednou neinkasoval a připsal si první čisté konto v sezóně.

Plzeň se rychle vrátila na vítěznou vlnu

Právě Zlín přitom ukončil v neděli osm zápasů trvající sérii výher hokejistů Plzně, Západočeši se však okamžitě vrátili na vítěznou vlnu. Litvínov dokázal v úvodu jen vyrovnat na 1:1, další průběh už měla Škodovka plně ve své režii. Bodovala podesáté za sebou, z toho devětkrát vyhrála a upevnila si tak pozici v čele tabulky.

Severočeši si po debaklu 2:6 v Brně odvezli ze druhého utkání venkovní série další příděl a třetí utkání je čeká v neděli v Liberci.

Jihlava v souboji s Mladou Boleslaví vstřelila všechny góly v druhé části, její norský brankář Lars Volden si připsal díky 25 úspěšným zákrokům premiérové čisté konto v extralize. Přes výhru zůstává celek z Vysočiny ukotven na dně extraligové tabulky, manko na Litvínov však snížil na dva body.

Sedmadvacáté kolo bylo předehráno ve středu, kdy Brno doma prohrálo s Třincem 2:3. Příští středu pak kolo uzavře souboj Chomutova s Olomoucí.

Hokejová Tipsport extraliga - 27. kolo:
Liberec - Hradec Králové 5:4 po samostatných nájezdech
Branky: 1. Ordoš, 4. P. Jelínek, 6. Kvapil, 36. Jánošík, rozh. sam. nájezd Redenbach - 17. a 37. Cingeľ, 39. Červený, 43. Cibulskis
Jihlava - Mladá Boleslav 3:0
Branky: 22. a 29. A. Zeman, 37. T. Kubalík
Vítkovice - Zlín 5:0
Branky: 35. a 45. Lev, 12. P. Zdráhal, 33. O. Roman, 50. Sloboda
Plzeň - Litvínov 5:1
Branky: 5. Indrák, 16. Mertl, 17. J. Kindl, 22. P. Straka, 32. Jones - 10. Vandas
Pardubice - Sparta 1:4
Branky: 45. Rolinek - 32. Forman, 50. Kudrna, 55. Jarůšek, 59. J. Hlinka
Předehráno ve středu: Brno - Třinec 2:3
Dohrávka 6.12.: Chomutov - Olomouc

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice