Hlavní obsah

Odplata za Deje? Pět gólů a první Bartošákova nula. Je to lepší, než se rvát, připomněl Lev

Ostrava

Hokejistům Zlína se nepovedl stejný kousek, jako v úvodním extraligovém kole, kdy si z Ostravy odvezli dva body za výhru v prodloužení (2:1). V prvním zápase druhé poloviny základní části Vítkovičtí žádné drama nedopustili a nevýrazný Zlín smázli 5:0.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Patrik Bartošák z Vítkovic se raduje z výhry.

Článek

Po první třetině si ale Vítkovičtí v šatně na první utkání sezóny zavzpomínali. Také tehdy dlouho vedli 1:0, Zlín ale v závěru vyrovnal a následně utkání otočil „Říkali jsme si, že to nesmíme nechávat na poslední chvíli, abychom nemuseli bránit těsné vedení. Hodně nám pomohly dva rychlé góly ve druhé části. Pak jsme přidali ještě další a Bartéz (Patrik Bartošák) pomohl bezchybným výkonem. Sice jsme se na konci museli bránit v oslabení, ale i tak jsme to zvládli," popisoval Jakub Lev, který měl po dvou vstřelených gólech zálusk na premiérový vítkovický hattrick. „Klukům jsem říkal, že budu střílet, že bych chtěl dát hattrick, byly tam dvě šance, jednu mi zblokovali, jednu chytil Kašík, snad nebyla poslední šance ten hattrick dát," dodal reprezentační útočník.

Vítkovický gólman Patrik Bartošák do utkání se Zlínem nastoupil v nové masce a přinesla mu štěstí v podobě prvního čistého konta sezóny. „To není špatný začátek. Jestli to takhle půjde dál, budeme jen spokojeni. Důležité je, že jsme ji pokřtili třemi body proti těžkému soupeři, který se nás snaží dohnat v tabulce," upozornil Bartošák, který musel kvůli nové masce zkrátit vousy. „Má trošku kratší bradu než ta bývalá a fousy mi lezly ven. Vypadal jsem trošku jako blbec," smál se.

Poslední vzájemný zápas na zlínském ledě vyhráli hosté vysoko 7:3, přišli ale po faulu zlínského kapitána Veselého kolenem o útočníka Deje, který teprve před pár dny začal s lehkým tréninkem. Odplatu za nevybíravý zákrok ale fandové Vítkovic vyhlíželi marně.

„Možná čekali, že se něco zvrtne, ale my jsme nechtěli jít do utkání podráždění a být vylučovaní. Zlín má dobré přesilovky a mohli by se tím nakopnout. Než se celé utkání prát, tak to je lepší jim tam nasázet pět branek," usmíval se Lev. Šarvátky se diváci přesto dočkali. Už za rozhodnutého stavu 5:0 se na hostujícího Fořta vrhl Tomi a vysloužil si od vítkovických příznivců pochvalné skandování.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec