Hlavní obsah

Plzeň urvala dva body ve šlágru s Třincem, Sparta přežila kóma v souboji s Jihlavou

Praha
Aktualizováno

Hokejová extraliga pokračovala v neděli kompletním 28. kolem. Ve šlágru Plzně s Třincem zvítězili Indiáni 4:3 v prodloužení, stejným výsledkem v nastavení porazil Liberec Litvínov. Sparta proti Jihlavě prohospodařila tříbrankový náskok a nakonec byla ráda za výhru 6:5 v prodloužení. Až nájezdy musely rozhodnout bezbrankový souboj Hradce s Brnem a dva body za výhru 1:0 v nich vystřelil Mountfieldu parádní fintou Džerinš. Vítkovice zvítězily v řádné hrací době 1:0 v Olomouci a Zlín porazil doma Pardubice 5:2. Jednoznačný výsledek přinesl zápas Mladé Boleslavi s Chomutovem, Piráti si odvezli debakl 0:5.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu v duelu s Jihlavou.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí Plzeň díky výhře bodovala už v jedenáctém utkání v řadě, po zápase ale musel dvoubodový zisk Indiány mrzet. Během utkání totiž vedli nad Třincem už o dvě branky, Oceláři ale nakonec dovedli duel až do prodloužení. To nakonec k radosti domácích rozhodl při početní výhodě v čase 64:59 Miroslav Indrák. V tabulce třetí Třinec tak propásl šanci připsat si pátou výhru v zápase s Plzní v řadě.

Souboj skvělých gólmanů namísto střeleckých dostihů nabídlo utkání Hradce Králové s Brnem. Bezbrankový stav nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž zajistil dva body domácímu Mountfieldu nádhernou střelou z otočky lotyšský útočník Andris Džerinš. Gólman Hradce Patrik Rybár vychytal páté čisté konto v sezóně, brankář Komety Marek Čiliak si připsal třetí nulu. Hradec je stále v tabulce druhý, Brno páté.

Sparta sice v duelu s nejhorším celkem tabulky vedla ještě před polovinou utkání 4:1, Jihlava ale dokázala během devíti minut srovnat krok. V úvodu třetí třetiny šla navíc do vedení a na střídačce domácích začalo být pořádné dusno. Minutu a půl před třetí sirénou ale vlil Spartě krev do žil vyrovnávací gól Říčky a pouhých 23 sekund po začátku prodloužení vystřelil bod navíc pro Pražany Jarůšek. Sparta ztrácí na šestém místě na Kometu šest bodů.

Chomutov se dál trápí

Na sedmém místě je Olomouc, která nenašla recept na vítkovického gólmana Patrika Bartošáka a nakonec doma prohrála nejtěsnějším výsledkem 0:1. Vítězství hostů zařídil při vlastním oslabení Rostislav Olesz, Bartošák vychytal druhé čisté konto v řadě a Vítkovice jsou na čtvrtém místě tabulky.

Negativní sérii čtyř porážek ve vzájemných zápasech s Pardubicemi se podařilo zastavit hokejistům Zlína. Na domácím ledě si v polovině utkání vypracovali solidní tříbrankové vedení a nakonec slavili vítězství 5:2. Hned třem hráčům se podařilo vstřelit dvě branky: na výhře Zlína se dvěma góly podíleli Jiří Ondráček a Zdeněk Okál, Východočechy od třetí prohry v řadě neuchránily ani dvě branky Petra Sýkory.

I v neděli pokračovalo trápení dvanáctého Chomutova. Piráti si odvezli debakl 0:5 z Mladé Boleslavi a připsali si tak osmou porážku z posledních devíti zápasů. Boleslav si naopak zvedla náladu po dvou zápasech be bodu a její gólman Brandon Maxwell si připsal druhé čisté konto v sezóně.

Třetí porážku v řadě zaznamenal i předposlední Litvínov. Na ledě Liberce Chemici sice ještě v polovině utkání vedli o gól, nakonec ale museli sami dotahovat a za bod v prodloužení mohli být rádi. Tygři se třikrát prosadili v přesilových hrách, vítězným gólem 44 sekund po začátku prodloužení a třemi asistencemi se na jejich výhře podílel Marek Kvapil.

28. kolo hokejové extraligy
Sparta - Jihlava 6:5 v prodl.
Branky: 1. a 24. Pech, 12. Kudrna, 27. Vrána, 59. Říčka, 61. Jarůšek - 16. Rys, 27. Dostálek, 34. Žálčík, 36. a 47. De la Rose.
Zlín - Pardubice 5:2
Branky: 3. a 60. Ondráček, 27. Kubiš, 31. a 36. Okál - 33. a 49. Sýkora.
Liberec - Litvínov 4:3 v prodl.
Branky: 30. a 42. Bakoš, 50. Redenbach, 61. Kvapil - 29. Ihnacak, 31. a 59. V. Hübl.
Hradec Králové - Kometa 1:0 po sam. nájezdech
Rozh. nájezd Džerinš.
Plzeň - Třinec 4:3 v prodl.
Branky: 4. Straka, 13. Kratěna, 34. Gulaš, 65. Indrák - 34. a 53. M. Růžička, 35. Doudera.
Olomouc - Vítkovice 0:1
Branka: 54. Olesz.
Mladá Boleslav - Chomutov 5:0
Branky: 5. Holík, 15. Pabiška, 33. Knotek, 44. Procházka, 60. Orsava.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec