Hlavní obsah

Regulérně jsme se pos*ali, nechápali sparťané. Jihlava přitom prohrávala už v Průhonicích

Praha

Když v průběhu druhé třetiny vedli už o tři góly a domácí utkání s poslední Jihlavou v poklidu kontrolovali, nenašel by se snad nikdo, kdo by pochyboval, že si hokejisté Sparty situaci nějak zkomplikují. Jenže přesně k tomu došlo. Dukla ještě v prostřední části hry skóre třemi góly vyrovnala, ve třetím dějství proti totálně vykolejeným Pražanům dokonala obrat na 5:4 a sahala po třech bodech.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Petr Vrána ze Sparty (vlevo) se snaží obejít jihlavského Petra Ulrycha.

Článek
Fotogalerie

Jihlava si od 27. minuty, kdy inkasovala gól na 1:4, dělala se sparťany ve zbytku druhé části, co chtěla. Nejenže do přestávky dokázala srovnat, vyložených šancí měla ještě mnohem víc.

„Regulérně jsme se pos*ali. Udělali jsme chyby, dostali jsme laciné góly a Jihlavu vrátili do hry. Najednou jsme měli strach, abychom ve druhé třetině nedostali ještě jeden gól," uznával útočník domácích Petr Vrána, jenž svou trefou zajistil Spartě vedení 4:1.

V té době vypadl ze sestavy Pražanů kvůli zranění útočník Lukáš Pech, jenž měl prsty v první třech gólech Sparty, když dva sám vstřelil a na jeden nahrál. Jako by právě jeho odchod mužstvo poznamenal. „Vůbec nevím, co se s námi stalo. Snad každý zápas na určitou dobu vypneme a pokazíme, co jsme dokázali. Jen jsme si pak říkali, jací jsme blbci a nemehla," kroutil hlavou útočník Richard Jarůšek.

Přišel výpadek v hlavách

„Přitom prvních pětadvacet minut to byla jednostranná záležitost, jenže pak přišel výpadek v hlavách. Jihlava začala hrát vabank, protože už neměla co ztratit. Jednoduchostí nás dostávala pod tlak a my jsme si nenechali říct," všiml si asistent sparťanského trenéra Jaroslav Nedvěd.

„Do utkání jsme vstoupili hodně vlažně. Když to přeženu, prohrávali jsme už v Průhonicích. Musím ale před hráči smeknout, že za stavu 1:4 to nesložili a dokázali utkání otočit," pochvaloval si až heroické vzepětí svého týmu asistent jihlavského trenéra František Zeman.

Střídačka domácích se snažila v době největšího jihlavského tlaku tým nabudit. Třeba tím, že po třetím gólu poslala do branky místo Fina Aittokallia Honzíka. „Nebyly to jeho góly, ale chtěli jsme mužstvu dát nějaký impuls," vysvětloval Nedvěd. Spolu s koučem Františkem Výborným důrazně promlouvali k svým hráčům i po druhé třetině.

Jarůšek hráčem, který Spartě chyběl

„Nechal bych v šatně, co tam bylo," nechtěl být konkrétnější Jarůšek. Jenže apel trenérů moc nepomohl a De la Rose ve 47. minutě svým druhým gólem v zápase jihlavský obrat dokonal. „Pod dekou jsme byli i ve třetí třetině a po pátém obdrženém gólu už to s námi nevypadalo dobře," přiznával Nedvěd.

Jenže Sparta se přeci jen dokázala vzpamatovat, v předposlední minutě základní hrací doby srovnal při hře bez brankáře Říčka a ve 23. vteřině prodloužení rozhodl o triumfu domácích 6:5 Jarůšek. „Ukazuje, že je přesně tím typem hráče, který nám tu chyběl. Důrazný, do koncovky, navíc pravidelně boduje, chválí Nedvěd posilu z Hradce Králové, která v sedmi zápasech za Spartu zaznamenala už devět kanadských bodů.

„Dva body bereme, když jsme ještě necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny prohrávali, jenže zápas jsme měli rozehraný výborně a nepovedených deset patnáct minut nás stálo body. Aspoň jsme zjistili, že musíme hrát naplno celý zápas. I s týmem jako je Jihlava, který možná papírově není top mužstvo," tvrdí Vrána.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články