Hlavní obsah

Gólmani nade vše. Ale zlatým hřebem byla v Hradci báječná finta Džerinše

Hradec Králové

Na gól se v neděli muselo v Hradci Králové čekat až do samostatných nájezdů. Pod ten vítězný se pak ale podepsal báječnou fintou lotyšský útočník domácích Andris Džerinš. Hokejisté Mountfieldu si připsali pátou domácí extraligovou výhru za sebou, naopak Kometa z osmi posledních zápasů vyhrála jen minulou neděli doma nad Litvínovem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradecký brankář Patrik Rybár oslavuje s Andrisem Džerinšem vítězství nad Kometou.

Článek

Hradec i bez nemocného Bednáře ovládl nájezdy doma v této sezóně úplně poprvé. „Chtěl jsem zkusit něco, co by gólmana překvapilo a udělalo radost našim úžasným fanouškům," vysvětloval Džerinš svou parádičku. Při jízdě na branku se otočil téměř zády a drze bekhendem poslal puk do branky. „Docela mě tím svým zakončením rozhodil," připustil brněnský gólman Marek Čiliak.

Pro Džerinše to byl teprve třetí gól v sezóně. „Viděl jsem hradeckého útočníka, jak se točí, ale myslel jsem si, že bude střílet na lapačku. Bohužel jsem mu tam nechal mezírku mezi betony, ale musím uznat, že to provedl výborně," tvrdil Čiliak, jenž přes 39 úspěšných zásahů Kometu k výhře na hradeckém ledě nedovedl.

Přitom v rozstřelu o bonusový bod měla dlouho navrch Kometa, když uspěl hned její první exekutor Mallet. Za domácí zareagoval teprve čtvrtý střelec Červený ranou do horního růžku branky. Vzápětí se svou fintou prosadil Džerinš a hradeckou výhru potvrdil tváří v tvář Eratovi neomylně chytající Rybár. „První nájezd mě prostřelili, další už jsem ale v pohodě pochytal," vykládal slovenský gólman, který svou pátou nulu v sezóně ozdobil celkem 24 zásahy.

V pátek v Liberci byl střídán už po šesti minutách a třech obdržených gólech, včera byl ale naprosto perfektní. „Určitě jsem si spravil chuť. Nejhorší moment pro mě přišel v poslední minutě třetí třetiny, kdy se při brněnské přesilovce odrazil puk od rozhodčího přímo Svobodovi na hůl, naštěstí trefil jen tyčku," líčil Rybár. „Oba gólmani čněli. Celý zápas byl docela urputný, a jak ubíhal čas, šlo už jen o to, kdo udělá tu jedinou osudnou chybu. Ve hře se tak nestalo, tak jsem musel vymyslet neobvyklý nájezd," doplňoval s úsměvem Džerinš.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec