Hlavní obsah

Patnáct zápasů a konec! Sparta pouští svou letní posilu zpátky do Norska

Praha

Patnáct zápasů, děkujeme a sbohem. Asi tak se dá shrnout působení amerického hokejového útočníka Vinnyho Saponariho v pražské Spartě. Sedmadvacetiletá letní posila Pražanů po vzájemné dohodě v klubu končí a vrací se do norského Frisku, za který nastupovala v minulé sezóně.

Foto: Jan Beneš, www.hcsparta.cz

Útočník Vinny Saponari ve Spartě končí.

Článek

Saponari, který byl pro NHL draftován ve čtvrtém kole v roce 2008 Atlantou, nicméně nejlepší soutěž světa si nikdy nezahrál, přicházel do Sparty s velkými očekáváními a v jednu chvíli dokonce nastupoval v elitní formaci Pražanů.

Svými výkony ale zůstal za očekáváními, v patnácti zápasech zaznamenal sedm bodů za gól a šest asistencí. Postupně jeho role v týmu upadávala a naposledy nastoupil 21. listopadu. Do následných čtyř utkání už nezasáhl a po nedělním utkání s Jihlavou vedení Sparty oznámilo, že se Saponarim již dál nepočítá.

„Od začátku sezóny se pohyboval na hraně sestavy a v poslední době se do ní nevešel vůbec. Z toho důvodu obě strany usoudily, že bude lepší se domluvit na ukončení spolupráce ve chvíli, kdy o Vinnyho projevil vážný zájem jeho bývalý tým, uvedl pro oficiální stránky klubu sparťanský sportovní manažer Michal Broš.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články