Hlavní obsah

Vyhrát jsme si nezasloužili, uznal Burian

Olomouc

Hokejisté Olomouce nezvládli nedělní duel 28. kola extraligy s Vítkovicemi, po vlažném výkonu jim podlehli gólem Rostislava Olesze, který inkasovali v 44. minutě při vlastní přesilovce. Zároveň tak ukončili šňůru osmi zápasů, v nichž bodovali. Vyhrát si však tentokrát nezasloužili. Uznal to i útočník Vilém Burian.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Time out týmu Olomouce.

Článek

Výkon, který jste předvedli, byl hodně špatný. Souhlasíte?

Je to tak, tentokrát to z naší strany nebylo ono. Ztráceli jsme strašně moc puků, byla tam spousta nepřesností, moc jsme se neudrželi v útočném pásmu na puku. Soupeř hrál dobře a z jedné naší chyby ve třetí třetině rozhodl. Asi zaslouženě.

Byl to klíčový moment celého zápasu?

Stalo se to při zakládání útoku v přesilovce. Někdo sklepl křížnou přihrávku, nějak to projelo a vyplaval z toho Olesz. Jel sám na bránu a poradil si s tím.

Nepřesností bylo ve vaší hře až příliš?

Nějak se nám to všechno sešlo. Měli jsme jich opravdu dost. Nevytvořili jsme si ani tlak v útočném pásmu, jak to umíme. Šance sice nějaké byly, ale tlak nebyl souvislý a tak jsme se těžko prosazovali. Prostě bída.

V čem byl problém?

Vítkovice hrají strašně nepříjemně. Důrazně napadají, produkují aktivní forčekink. My jsme nehráli jednoduše dopředu, trochu jsme to přidržovali, nahrávali jsme si spíše vzadu, nebylo to od nás přímočaré. To nám chybělo.

Nevypadli jste kvůli pátečnímu volnu z tempa?

Může být, ale s tím si musíme poradit. Snahu nám sice upřít nešlo, ale jak už jsem říkal, stoprocentní to z naší strany nebylo. Umíme hrát lépe.

Nedařily se vám ani přesilovky...

To je také pravda, to byl další díl. Nějaké jsme měli, ještě více oslabení. Kvůli těm jsme se těžko dostávali do hry, hlavně ve druhé třetině, v níž jsme měli čtyři za sebou. A s přesilovkami jsme nenaložili nejlépe. Těžko jsme si vytvářeli šance.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín