Hlavní obsah

Plzeň pošesté v sezóně pyká za své fanoušky, celkově ji stáli už přes 60 tisíc

Praha
Aktualizováno

Nedají si říct, a nedají. Hokejová Plzeň už pošesté v sezóně pyká za nesportovní chování svých fanoušků. Ti naposledy hrubě vulgárním skandováním uráželi rozhodčí a soupeře v nedělním extraligovém utkání proti Třinci. Disciplinární komise soutěže za to aktuálnímu lídrovi tabulky udělila dvacetitisícovou pokutu, dohromady tak už Škodovka za své příznivce musela v probíhajícím ročníku uhradit 62 tisíc korun.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fanoušci Plzně.

Článek

Plzeň však nebyla jediným klubem, kterým se disciplinární komise v souvislosti s chováním diváků naposledy zabývala. Pokuta pět tisíc korun byla udělena Mladé Boleslavi, jejíž příznivci v závěru pátečního duelu v Jihlavě odpálili ve svém sektoru dýmovnici.

„Při stanovení výše trestu přihlédl předseda disciplinární komise Karel Holý k tomu, že fanoušci hostujícího klubu se uvedeného přestupku dopustili v probíhající sezóně poprvé a že utkání nemuselo být v důsledku použití pyrotechniky přerušeno," stojí v tiskové zprávě.

Poprvé v sezóně se v utkání proti Zlínu dopustili urážlivého a vulgárního skandování na adresu soupeře příznivci Vítkovic, kterým tak bylo uloženo napomenutí.

Liberecký Bulíř přijde o zápas se Zlínem

Stopku na jeden zápas vyfasoval od disciplinárky za faul na litvínovského obránce Marka Baránka útočník Liberce Michal Bulíř. Šestadvacetiletý hráč tak vynechá páteční utkání ve Zlíně. Bulířovi sudí Hejduk s Úlehlou udělili za jeho zákrok ze 29. minuty trest na pět minut a do konce utkání za naražení zezadu. Nyní přišel ještě dodatečný postih.

„Zákrok byl veden na protihráče, který krátce před tím odehrál kotouč a podle pravidel byl považován za hráče v jeho držení. Bulíř se při střetu nedopustil zřetelného přistrčení rukama, neučinil však nic, aby se střetu vyhnul nebo jeho důsledky minimalizoval a zákrok vedl ve vysoké nájezdové rychlosti," uvedl Holý s tím, že přihlédl k faktu, že Baránek zaujetím čelního postavení ke hrazení minimalizoval možnosti vlastní obrany, stejně jako ke skutečnosti, že v důsledku střetu utrpěl zranění nosu, přes které utkání dohrál.

Bulířovi při vynesení stopky na jeden zápas pomohlo, že v uplynulých dvou sezónách nebyl za podobný přestupek trestán.

Reklama