Hlavní obsah

Hradec získal zvučnou posilu, přichází reprezentant se zkušenostmi z MS, naopak Baroš končí

Praha
Aktualizováno

Hokejový Hradec Králové ulovil výraznou posilu do svých útočných řad. Do týmu aktuálně druhého týmu extraligové tabulky přichází na hostování do konce sezóny zkušený forvard Radek Smoleňák. Účastník předloňského mistrovství světa v Praze naposledy působil v KHL v dresu bratislavském Slovanu, se kterým se minulý týden dohodl na předčasném ukončení spolupráce.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejový útočník Radek Smoleňák na tréninku české reprezentace.

Článek

Jednatřicetiletý křídelník se do české nejvyšší soutěže vrací po dlouhých sedmi letech, jedinou jeho zkušeností s tuzemskou extraligou je sezóna 2010/11, během níž nastupoval za pražskou Spartu a mateřské Kladno.

„Jsem rád, že se nám podařilo s takto kvalitním hráčem, jakým Radek Smoleňák bezpochyby je, dotáhnout jednání do zdárného konce. Získali jsme hráče, který by měl zvýšit důraz v osobních soubojích, před brankou a zároveň by měl zvýšit produktivitu našeho týmu, neboť Radek na to má potřebné parametry," říká v rozhovoru pro oficiální klubové stránky generální manažer královehradeckého Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Smoleňák, jenž má na svém kontě i sedm startů v NHL za Tampu Bay a Chicago, strávil poslední dvě sezóny ve Slovanu Bratislava, v aktuálním ročníku jej ale klub na začátku listopadu umístil na listinu volných hráčů. Navzdory tomu, že v té době byl s bilancí devatenácti gólů ve 24 zápasech nejproduktivnějším hráčem Slovanu. Poslední utkání Smoleňák odehrál 18. října.

Do tréninku s Hradcem Králové by se měl zapojit ve čtvrtek. „Radek by se měl ve čtvrtek připojit k týmu a pokud se nic nestane, v pátek by měl naskočit do zápasu proti Litvínovu," dodává Kmoníček.

Baroš v hradeckém klubu končí

Naopak slovenský hokejový brankář Samuel Baroš v extraligovém Hradci Králové.nebude působit. Třiadvacetiletý gólman přišel na východ Čech na začátku listopadu na zkoušku, nyní se ale domluvil na spolupráci s Novými Zámky.

"Dohodli jsme na smlouvě do konce sezóny s tím, že když budou obě strany spokojené, je možné ji prodloužit i o další sezónu," uvedl prezident klubu František Sucharda na oficiálním webu. Baroš naposledy působil ve Zvolenu, v tomto ročníku byl bez angažmá.

Hradec Králové tak bude spoléhat na dvojici Patrik Rybár - Jaroslav Pavelka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice