Hlavní obsah

Po pár dnech se střetnou znovu. Přidají Vítkovice sedmou výhru proti Spartě v řadě?

Ostrava

Výtečné období zažívají v posledních dnech hokejisté Vítkovic. Vyhráli čtyři utkání v řadě, včetně úterní dohrávky 16. kola na ledě Sparty Praha (4:2). A se Spartou se utkají i v pátek v řádném termínu 29. extraligového kola (17.20) znovu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Lev z Vítkovic (uprostřed) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů Karola Slobody (vlevo) a Ondřeje Romana při úterním utkání se Spartou.

Článek

„Pro fanoušky jsou tyhle dvojzápasy určitě atraktivní. Navíc souboje se Spartou jsou nejtradičnější a nejklasičtější, co naše liga nabízí. Na druhou stranu my to nemůžeme nějak speciálně brát. Hraje se o tři body, což je pro nás dostatečnou motivací," řekl vítkovický trenérský asistent Pavel Trnka. V úterý Vítkovice v Praze zvítězily a bylo to už šesté vítězství nad tímto soupeřem v řadě. „Náš příběh pokračuje, pořád záleží v prvé řadě na tom, jak k zápasu přistoupíme. Je to pořád Sparta, kvalitní, nepříjemný a silný soupeř," dodal Trnka.

Vítkovičtí trenéři budou jistě i v pátečním utkání spoléhat na parádní formu útočníka Jakuba Lva, který v úterý pomohl k vítězství gólem a asistencí. „Můžeme si dobrými výsledky udělat náskok před týmy, které jsou za námi. Hráli jsme se Zlínem, Olomoucí, teď Spartou, každý z nich se na nás mohl teoreticky dotáhnout. První zápas se Spartou vyšel, teď to chceme zvládnout i doma," řekl Lev, jenž ve středu oslavil 27. narozeniny.

„Jsem v týmu pořád nový, tak o tom kluci nevěděli. V Plzni by to bylo hned všem jasné. Ale tajit to nebudu, protože bych dostal od pokladníka pokutu. Rád se přihlásím sám," smál se Lev. Mimo hru jsou stále dlouhodobě zranění Urbanec, Dej a Tybor. Hrát už naopak může Milan Bartovič.

Po Spartě na starou gardu

Výjimečný hokejový zážitek souboje Vítkovic se Spartou umocní i večerní souboj starých gard Vítkovic a slovenské Dubnice, který následuje bezprostředně po extraligovém zápase. „Rádi bychom, aby na naše utkání dorazilo co nejvíce fanoušků, proto jsme se domluvili, že jej odehrajeme hned po skončení extraligového zápasu. Věříme, že fandové v hale vydrží," pozval diváky útočník Lumír Kotala, který od této sezóny zastává post trenéra vítkovické staré gardy.

Důvodů k tomu budou mít hned několik. Ve vítkovické sestavě uvidí například olympijského vítěze z Nagana Davida Moravce. Premiéru ve vítkovickém dresu si v pátek odbyde i někdejší obránce Columbusu, Phoenixu a později kapitán Třince Rostislav Klesla.

Známá jména se objeví také v týmu slovenského soupeře. Dres staré gardy Dubnice oblékne například mistr extraligy se Vsetínem Ján Pardavý. Na souboj starých gard, hraný na třikrát patnáct minut, je do Ostravar Arény vstup zdarma.

Reklama

Související témata: