Hlavní obsah

Plzeň nadělovala, sparťanské prokletí trvá. Mountfieldu vystřelila výhru nová posila

Praha
Aktualizováno

Jako by chtěli napodobit svoje fotbalové kolegy, kteří vládnou HET lize. Plzeňští hokejisté udělali v 29. kole Tipsport extraligy další krok k celkovému triumfu v základní části. Lídr soutěže doma rozstřílel Olomouc 6:0 a na druhý Hradec Králové, který vyhrál 4:3 v Litvínově díky trefě nové posily Radka Smoleňáka v poslední minutě zápasu, má šestibodový náskok a dva zápasy k dobru. Deset gólů a porážku Sparty 3:7 viděli diváci ve Vítkovicích, naproti tomu duel Jihlavy s Třincem rozhodla jediná branka až v prodloužení. Úspěchy domácích celků potvrdil Zlín výhrou 4:3 nad Libercem, Kometa Brno přehrála Mladou Boleslav 4:1 a Pardubice Chomutov 5:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák se raduje z vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Plzeň deklasovala Olomouc už v prvním měření sil v této sezóně 10:0 a v pátek si Hanáci přijeli do města piva pro další debakl. O osudu utkání rozhodl vedoucí tým soutěže ve druhé třetině, ve které čtyřikrát skóroval, dvakrát se trefil Miroslav Indrák. Páté čisté konto v sezóně, druhé proti Olomouci, si připsal brankář Miroslav Svoboda. Západočeši prodloužili svoji bodovou sérii na třináct utkání, dvanáct z nich vyhráli.

Sparta se s Vítkovicemi utkala v tomto týdnu už podruhé a po pražské prohře 2:4 zůstala s prázdnýma rukama i podruhé, tentokrát na ledě soupeře. Domácí po skvělém úvodu vedli už 4:0, Pražané ale nesložili zbraně a díky dvěma gólům Andreje Kudrny se přiblížili až na rozdíl branky. Závěr však patřil znovu Ostravanům, kteří Spartu porazili už posedmé za sebou.

Také Zlín vedl v souboji s Libercem už o čtyři branky, ale pak Bílí Tygři zaťali do soupeře drápy a třemi góly zápas zdramatizovali. Vyrovnat už ale nestihli. Jihlavští hokejisté až na třetí pokus v sezóně dokázali překonat třineckého brankáře Šimona Hrubce. Nakonec jim právě ten jediný gól, který vstřelil v prodloužení Lukáš Anděl, stačil k vítězství i k opuštění poslední příčky, na kterou se propadl Litvínov.

Smoleňákova vydařená premiéra

Na jeho ledě zažil parádní premiéru v hradeckém dresu útočník Radek Smoleňák. Nerozhodný stav 3:3 zlomil v čase 59:25 a rozhodl tak o první výhře Mountfieldu nad Chemiky v tomto ročníku.

Z krize by mohla Brno vytáhnout výhra nad Mladou Boleslaví. Zábranského družina vítězstvím 4:1 ukončila nevydařenou sérii, v níž z osmi zápasů sedm prohrála. Vítězným gólem se na úspěchu úřadujícího mistra podílel při svém premiérovém startu v extralize i talentovaný 18letý útočník Jan Süss, jenž se v úterý blýskl hattrickem na ledě Jyväskylä v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů.

V hlubokém útlumu jsou chomutovští Piráti, na plný bodový zisk čekají třináct utkání. Naposledy zvítězili v základní době 22. října právě nad Pardubicemi, jenže tentokrát jim Východočeši nedali šanci. Dynamo uspělo po třech prohrách a posunulo se na 10. místo, tři body si připsal kanonýr Petr Sýkora.

Hokejová Tipsport extraliga - 29. kolo:
Vítkovice - Sparta 7:3
Branky: 6. Klok, 15. Roman, 22. D. Květoň, 29. Kurovský, 39. Olesz, 42. Szturc, 48. Lev - 32. a 38. A. Kudrna, 37. Reichenberg
Plzeň - Olomouc 6:0
Branky: 29. a 39. Indrák, 5. D. Sklenička, 22. Kaňák, 35. Stach, 53. Kratěna
Jihlava - Třinec 1:0 v prodloužení
Branka: 62. Anděl
Litvínov - Hradec Králové 3:4
Branky: 13. Gerhát, 26. J. Černý, 46. M. Hanzl - 26. Červený, 39. Cingeľ, 45. Graňák, 60. Smoleňák
Zlín - Liberec 4:3
Branky: 8. Roberts Bukarts, 15. Ondráček, 16. Freibergs, 33. Z. Okál - 35. Kvapil, 53. Krenželok, 58. P. Jelínek
Pardubice - Chomutov 5:2
Branky: 42. a 50. S. Treille, 5. P. Sýkora, 15. Marosz, 17. Trončinský - 10. Poletín, 51. Skokan
Brno - Mladá Boleslav 4:1
Branky: 5. Mallet, 16. Süss, 19. R. Zohorna, 40. Vincour - 36. Orsava

Reklama