Hlavní obsah

Jihlava - Třinec 1:0 PPJihlava udolala v prodloužení Třinec a odlepila se ode dna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Anděl 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Jihlavy zdolali v utkání 29. kola extraligy Třinec jediným gólem zápasu, který v čase 61:10 vstřelil dvacetiletý útočník Lukáš Anděl. Dukla bodovala počtvrté za sebou, z toho třikrát vyhrála a místo sebe poslala zásluhou lepšího skóre na dno extraligy Litvínov. Bilance Ocelářů z posledních vystoupení je opačná - vyhráli pouze jediné z uplynulých čtyř utkání.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vlevo Aron Chmielewski z Třince a Jakub Suchánek z Jihlavy.

Článek

Na první gólovou příležitost se čekalo až na konec osmé minuty, ale stála za to, neboť po Zdráhalově faulu bylo nařízeno trestné střílení. K jeho exekuci se rozjel faulovaný Ondřej Kovarčík, jenže nedal - domácí gólman Volden jeho pokus mezi betony kryl.

Dukla, které na křídle první formace opět chyběl Kubalík, nastoupila v hodně pozměněné sestavě. Ve stejném složení nastoupil pouze druhý útok, zatím jen z tribuny sledovala duel nová posila Kanaďan Hamill. Osmý hráč draftu NHL z roku 2007 do Česka přiletěl teprve dnes dopoledne.

Do sestavy Třince se naopak vrátil útočník Petružálek. Třinec byl v první třetině lepší a 69 vteřin před jejím koncem trefil horní tyč Krajíček. Po pauze se obraz hry nezměnil, hosté byli aktivnějším týmem, ale nevěděli si rady s důslednou obranou Jihlavy už od červené čáry. Dukla spoléhala na brejky. Při přečíslení tři na dva ve 28. minutě ale Diviš střílel přesně doprostřed Hrubcovy brány.

Třineckému brankáři se v této sezoně proti extraligovému nováčkovi daří. V předchozích dvou střetnutích vždy vychytal výhru podpořenou čistým kontem. Svou neprůstřelnost proti týmu z Vysočiny udržel i při hře v oslabení. Jihlava v ní potvrdila, že v početní převaze jí právem náleží poslední místo ze všech extraligových mančaftů.

Hned na začátku třetí třetiny mohl čekání na gól utnout Třinec po hrubce v rozehrávce jihlavské defenzivy, ale Oceláři se sami vyhnali do rohu kluziště. Jihlava následně měla třetí přesilovku, na jejím konci se mezi kruhy objevil Anděl, ale místo střely se snažil přihrávat.

Ani Třinec svou třetí přesilovku v utkání zužitkovat nedokázal, i když prakticky celé dvě minuty ostřeloval jihlavskou branku, ale Volden dál držel naději na druhé vychytané čisté konto na Horáckém zimním stadionu.

V 54. minutě měl na holi první gól zápasu z mezikruží střílející Anděl po Hlinkově zadovce, ale vůbec netrefil Hrubcovu bránu. Výstroj třineckého gólmana jen provětral následnou střelou i Žálčík. Přesně dvě minuty před koncem třetí třetiny dostal Třinec možnost rozhodnout v přesilovce, ale zahrozil na druhé straně Seman. Ve vlastním oslabení 49 vteřin před koncem však Hrubce nepřekonal.

Z prodloužení bylo odehráno 70 sekund, když po samostatném úniku rozhodl Anděl střelou pod horní tyč. Pro Jihlavu šlo o vůbec první gólovou trefu do sítě Třince ve vzájemných zápasech od návratu mezi elitu. Nadále ale platí, že Hrubec neinkasoval proti Dukle v základní hrací době.

HC Dukla Jihlava - HC Oceláři Třinec 1:0 v prodl.
Branka: 62. Anděl. Rozhodčí: Hejduk, Pešina - Jindra, Rampír. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4017.
Jihlava: Volden - De la Rose, Suchánek, Stříteský, Šidlík, D. Kajínek, Ulrych, J. Zdráhal - Rys, Skořepa, Jiránek - Čachotský, A. Zeman, Dostálek - Žalčík, M. Hlinka, Anděl - Seman, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, A. Musil, Linhart, Adámek, Kovář, Jank - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Cienciala, Mikulík, Dravecký - J. Petružálek, Polanský, Adamský - O. Kovarčík, M. Kovarčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Reklama

Související témata: