Hlavní obsah

Dát Spartě v týdnu jedenáct gólů není špatné, liboval si gólman Bartošák

Ostrava

Už sedm soubojů Vítkovic se Spartou mělo totožného vítěze. Ostravští hokejisté v pátek znovu potvrdili, že se jim na Pražany v posledních sezónách extrémně daří a na svém ledě je porazili vysoko 7:3. V součtu všech tří dosavadních soubojů inkasovali sparťanští brankáři z ostravských hokejek už sedmnáct branek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák, Petr Vrána ze Sparty a Ivan Baranka z Vítkovic.

Článek

„Jsem rád, že neprožíváme stejný příběh, jako v minulé sezóně, kdy jsme hráli výborně v defenzivě, ale nedávali jsme góly. Letos nám to tam padá a získáváme body. Vyhrát dvakrát 7:3 za půl sezóny a dát Spartě v týdnu jedenáct gólů, to není špatné," usmíval se vítkovický gólman Patrik Bartošák.

Sparťané si v pátečním utkání v Ostravě museli připadat jako mořeplavci na rozbouřeném moři. Po první vlně, během níž jim Vítkovice nastřílely čtyři góly, se ještě dokázali zvednout a třemi trefami se vrátili do zápasu. Ovšem jen na chvíli. Další ničivou vlnu zahájil kapitán Olesz a sparťanskou bárku definitivně potopil. Hostům nepomohlo ani střídání brankářů po druhé třetině.

Sparťané nesložili zbraně

„Nemůže to být přece tak jednoznačné. Je to přece jenom Sparta a chtěli jsme to trošku zdramatizovat," smál se Bartošák. „Ale vážně. Promarnili jsme přesilovku, ve které jsme navíc dostali gól a oni se tím dostali do zápasu. Hodně nám pomohl náš pátý gól v závěru druhé třetiny, protože oni v tu chvíli cítili sílu něco s utkáním udělat. Trošku jsme je tím uzemnili a dali jsme jim tím najevo, že si to nenecháme utéct. A když jsme dali hned zkraje třetí části další gól, bylo po nich," vykládal Bartošák.

„Hokej se hraje pro lidi a pro body. Za stavu 0:4 jsme nesložili zbraně, dostali jsme se do zápasu, ale pátý gól nám vzal vítr z plachet. Snaha o vyrovnání vzala rychle za své po rychlém gólu na začátku poslední části. Jeden cíl jsme ale splnili, lidé viděli deset gólů a určitě se dobře bavili," komentoval sparťanský kouč Jaroslav Nedvěd.

Reklama