Hlavní obsah

Baranka výzvu ke rvačce nepřijal. Byla by to voda na mlýn Sparty, vysvětluje bek Vítkovic

Ostrava

Třemi asistencemi se na demolici pražské Sparty 7:3 ve Vítkovicích podílel slovenský obránce Ivan Baranka. Vítkovice porazily soupeře z hlavního města potřetí v sezóně a nastřílely mu dohromady sedmnáct gólů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Peter Trška, Ondřej Roman, David Květoň a Roman Szturc z Vítkovic se radují z druhého gólu proti Spartě.

Článek

Co říkáte tomu skóre 17:6 se Spartou po třech zápasech?

Kdybyste mi to řekli před sezónou, tak se tomu budu smát. Ale je to skutečnost a samozřejmě jsme za tohle moc rádi. Ale o skóre až tak nejde, jde především o body. Ty zatím sbíráme pravidelně, to je skvělé.

Vytvořili jste si čtyřbrankový náskok, ale pak jste ho málem ztratili. Srazila vás nevyužitá přesilovka pěti proti třem?

To bych neřekl, jen si proti takovému týmu jako je Sparta nemůžete dovolit takové hluché pasáže. Dokázali, že kvalitu mají a dokážou každou chybu potrestat. Zbytečně jsme vlastními chybami vrátili do hry, ale naštěstí to dobře dopadlo.

Polevili jste, přestali se koncentrovat nebo jste chtěli hrát hokej na krásu?

Může to být i tak. Za stavu 4:0 jsme vybočili z našeho systému. Zbytečně jsme ztráceli puku a trochu v tom byla i lehkovážnost. Je to něco, na čem neustále pracujeme, abychom systém a hru dodržovali celých šedesát minut.

Jak vám bylo, když to najednou bylo za necelých deset minut 3:4?

Řeknu pravdu, nebylo to moc jednoduché. Sparta kvalitu má, ale uklidnil nás ten gól do kabiny na konci druhé třetiny. Opět jsme tomu začali víc věřit.

Sparta chtěla nakopnout rvačkama, vy jste byl spárovaný s Uhrem...

Je to podle mě přirozená věc, která k hokeji patří. Mužstvo, které potřebuje dostat do kabiny impulz, tak to zkusí. Je to součást hokeje. Já to v daném momentu vyhodnotil, že by to pravděpodobně byla jen voda na jejich mlýn, tak jsem se toho zdržel.

Třinec prohrál v prodloužení v Jihlavě, což znamená, že jste aktuálně třetí.

Osobně se snažím postavením v tabulce nevěnovat. Soustředím se vždy jen na nejbližší zápas. Když se budou sbírat budou, je automatické, že v tabulce budeme stát dobře. Nijak speciálně to nesleduju, ale vím, že jsme byli čtvrtí. A teď jsme teda třetí. Super pocit.

Nedělní souboj s Třincem jste si už předehráli a v příštím týdnu má extraliga přestávku, vy ale odpočívat nebudete, že?

Neodpočinu. I když trochu jo. Máme sraz v pondělí v Bratislavě až o půl čtvrté odpoledne, takže dva a půl dne je na regeneraci těla dostatečné.

Reklama

Související témata: