Hlavní obsah

Fantastická premiéra! Smoleňák rozhodl v poslední minutě. Měli jsme ale štěstí, uznal Sýkora

Litvínov

Fantastickou premiéru v dresu hokejistů Hradce Králové prožil v Litvínově zkušený útočník Radek Smoleňák, nová posila ze Slovanu Bratislava. Gólem pouhých pětatřicet sekund před koncem základní hrací doby rozhodl o tříbodovém zisku mužstva Mountfieldu po vítězství 4:3! Přitom Východočeši prohrávali 0:2, ale soustředěnou hrou a zlepšenou koncovkou skóre otočili. Současně si upevnili druhou pozici v tabulce extraligy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Z gólu se radují útočníci Hradce Jaroslav Bednář (vlevo) a Radek Smoleňák.

Článek

Trenér Hradce Králové Václav Sýkora kvitoval další úspěch týmu v soutěži. Současně přiznal, že se výhra nerodila lehce. „Když to vezmu jen s ohledem na výsledek, tak musím říci, že se k nám v poslední minutě přiklonilo štěstí," podotkl kouč.

„Tři body jsou cenné i proto, že jsme do utkání nevstoupili dobře. Dokonce jsme prohrávali o dva góly, ale po snížení jsme ožili a důsledností jsme se ujali vedení na 3:2. Domácí ale byli aktivní a srovnali, což potvrdilo jejich velké úsilí. A závěr pak vyzněl v náš prospěch, čímž nesnižuji kvalitu soupeře," hodnotil Sýkora.

Velký extraligový návrat

Nejsledovanější muž zápasu Smoleňák se vrátil do české extraligy po šesti a půl letech, když v sezóně 20010/2011 nastupoval za pražskou Spartu a Kladno. Poté působil ve Finsku, Švédsku a v Kontinentální hokejové lize v ruských klubech Nižném Novgorodu a Chanty Mansijsku, chorvatském Záhřebu a naposledy v bratislavském Slovanu.

V Litvínově to byl pro něj vzhledem k dlouhé pauze v extralize a současně vítěznému gólu výjimečný zápas. Proti českému extraligovému celku si ale zahrál už letos před sezónou v rámci přípravy za Slovan Bratislava v duelech s Kometou Brno. Tehdy také skóroval ve vítězném duelu v dresu účastníka KHL.

Smoleňák nastoupil na severu Čech v útočné formaci s Džerinšem a Bednářem, který mu také perfektní přihrávkou připravil rozhodující gól do odkryté části Petráskovy branky. A hradecká posila zároveň poslala Litvínov na dno tabulky.

„Věděli jsme, že Hradec má nabitý kádr. Jeho síla je evidentní. Proto mě mrzí, že jsme dlouho neudrželi vedení 2:0," konstatoval litvínovský trenér Radim Rulík. Klíč k úspěchu by podle něj spočíval v precizní hře po celých šedesát minut. „Jenže ve vlastním obranném pásmu a v prostoru před brankou jsme nebyli důrazní. Z takových situací padly dva až tři góly, což je proti kompaktnímu soupeři hodně. V tom se musíme zlepšit," přemítal kouč Vervy už před nedělním zápasem na ledě pražské Sparty.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín