Hlavní obsah

Süss se po hattricku v Lize mistrů trefil i v extralize. Z dvacítky ho ale nikdo nekontaktoval

Brno

Osmnáctiletý útočník hokejistů Komety Jan Süss navázal při svém extraligovém debutu proti Mladé Boleslavi na střeleckou potenci z Ligy mistrů ve finské Jyväskylä, kde se v úterý hattrickem zasloužil o remízu 3:3. Tři dny na to přispěl gólem na 2:0 k triumfu Brňanů 4:1 nad Středočechy.

Foto: Sport.cz

Jan Süss po hattricku v Lize mistrů.

Článek

„Je to pro mě týden snů. I v extralize jsem skóroval bekhendem, který považuji za svoji silnou stránku. Moc si to užívám, puk si doma vystavím," svěřil se Süss.

Na premiérovou trefu v nejvyšší soutěži mu přihrál mnohem zkušenější parťák Vincour. „Tomáš mi poslal puk skvěle do jízdy. Měl jsem slušnou rychlost, podařilo se mi zamířit nad rameno gólmana," liboval si. Nervózní prý před utkáním nebyl. „Úžasnou atmosféru při domácích zápasech v naší hale jsem znal už z Ligy mistrů. I proto jsem se na střetnutí strašně moc těšil," prozradil. Süss po povedeném duelu čelil také dotazu, zda se mu šéfové reprezentační dvacítky neozvali s dodatečnou nominací. „Ne, nikdo mě nekontaktoval," usmíval se.

Brněnský trenér Kamil Pokorný Süsse chválil. „Znovu prokázal, jaký má tah na bránu. Pokud bude takhle pokračovat, může být brzy velmi platným extraligovým hráčem," domnívá se. Ocenil střeleckou produktivitu svého mužstva v úvodní třetině. „Třígólový náskok nás uklidnil. A i když Boleslav snížila, zaznamenali jsme záhy čtvrtou branku, která definitivně rozhodla. Před našimi skvělými diváky jsme si už nenechali vítězství vzít," raduje se Pokorný.

Byla to od nás parodie na extraligu, zlobil se Ujčík

Mladá Boleslav prohrála v Brně počtvrté z posledních pěti extraligových zápasů. „Utkání s Kometou se nám hrubě nevyvedlo. Z naší strany to byla spíš parodie na extraligový hokej," nebral si servítky naštvaný asistent Viktor Ujčík. „Hrubou individuální chybou jsme nabídli domácím vedoucí gól a pak se mladík Süss blýskl úžasnou akcí. Proti mužstvu, které má v zádech tak vynikající diváky, se pak už skóre strašně těžko otáčí," měl jasno.

Zklamaný byl i mladoboleslavský forvard Jakub Orsava. „Řekneme si, že začneme dobře odzadu, a pak se dopouštíme chyb, jak někde v deváté třídě," posteskl si autor jediné branky hostů. „Když jsme snížili na 1:3, svitla nám naděje. Jenže Kometa si zkušeně vedení pohlídala. My teď netrpělivě vyhlížíme reprezentační pauzu. Musíme v ní pořádně potrénovat a dát se dohromady," plánuje Orsava.

Reklama

Související témata: