Hlavní obsah

Hunkes sbírá asistence a chce pomoci Litvínovu opustit dno tabulky

Litvínov

Zajímavou bilanci v probíhajícím ročníku hokejové extraligy má zkušený obránce Jiří Hunkes. Za Dynamo Pardubice sehrál osm zápasů a připsal si dvě asistence. Po skončení epizodní štace na východě Čech se jeho dalším působištěm stal Litvínov. V jeho barvách stihl během krátké doby tři utkání a nastřádal celkem už pět gólových přihrávek, a to jen za poslední dvě kola v Liberci a doma s Hradcem Králové.

Foto: Vít Černý, ČTK

Litvínovský Jiří Hunkes.

Článek

Přestože Hunkes oživil litvínovskou hru dobrou rozehrávkou i smyslem pro přípravu finálních akcí, paradoxně zažil s týmem propad na poslední místo tabulky. „Myslím, že nehrajeme špatně, prohráli jsme dvakrát o gól," zmínil souboje na ledě Bílých Tygrů a s Mountfieldem. Předtím debutoval v dresu Litvínova na půdě suverénního lídra v Plzni.

Teď proti Spartě

A v neděli čeká na Hunkese další ostrá zkouška v Praze proti Spartě. „Nesmí se nám stávat, aby se dva protihráči v poslední minutě dostali sami před naši branku. To jsou situace, které rozhodují," vracel se k duelu s Hradcem Králové. „Jistě, Mountfield má silný kádr, což dokazuje jeho druhé místo v tabulce. Byli favoritem, přesto jsme chtěli bodovat," pravil zkušený bek.

Rád by přispěl k posunu Litvínova do lepších pater tabulky. „Snažím se střílet na bránu, aby tam někdo puk tečoval nebo usměrnil. Ale taky by se mi líbilo, kdybych dal gól. Především je mým cílem, abychom získávali body jako tým, a pokud možno tři za výhru v základní hrací době. Myslím, že jsem do týmu dobře zapadal a mohu se soustředit jen na další zápasy," uvažoval Hunkes, pro něhož je Litvínov šestým extraligovým klubem. Kromě toho má za sebou i působení v cizině včetně Finska a KHL, kterou si zahrál v Rusku, na Slovensku za HC Lev Poprad a v Praze za HC Lev. V minulých dvou sezónách působil v Německu.

Reklama

Související témata: