Hlavní obsah

Plzeňský lídr utrpěl ve šlágru výprask! Litvínov porazil Spartu a odrazil se ode dna

mm, novSport.cz
Aktualizováno

Jednoznačným vítězstvím Hradce Králové nad Plzní 6:0 skončil tahák 30. kola hokejové Tipsport extraligy. Východočeši ukončili třináct zápasů dlouhou sérii soupeře, v níž pokaždé bodoval, a před reprezentační pauzou už na něj na druhém místě ztrácejí jen tři body. Škoda má ale odehrány o dva zápasy méně. V dalších nedělních duelech se převážně rovněž radovali domácí, Chomutov porazil Jihlavu 4:2, Olomouc vyhrála nad Libercem 4:1 a Mladá Boleslav udolala Pardubice 3:2 v prodloužení. Pouze pražská Sparta výhody vlastního ledu nevyužila, prohrála s Litvínovem 3:6.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Oskars Cibulskis, Jan Berger a Bedřich Köhler (všichni z Hradce Králové) oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Radek Smoleňák se začíná Hradci Králové vyplácet! Zkušený 31letý forvard v pátek při své premiéře v dresu Mountfieldu rozhodl v poslední minutě přestřelku v Litvínově (4:3) a dnes v prvním utkání před domácími fanoušky zase otevřel skóre ostře sledovaného souboje s Plzní. A současně odstartoval východočeský gólostroj! V každé třetině jeho tým skóroval a brankář Miroslav Svoboda, jenž si v pátek užíval gratulací k čistému kontu po demolici Olomouce (6:0), si tentokrát vypil se spoluhráči kalich hořkosti až do dna.

Reprezentační pauzu už jistě netrpělivě vyhlížejí hokejisté Sparty. Pražané v týdnu dvakrát prohráli s Vítkovicemi a do třetice jim sebral všechny body i Litvínov, který ještě v neděli cestoval do metropole v roli posledního týmu soutěže. Díky třem využitým přesilovkám, skvělému čtyřgólovému finiši v závěrečné třetině a dvěma trefám Františka Lukeše však Severočeši uťali sérii čtyř proher a přepustili dno tabulky Jihlavě.

Nováček z Vysočiny se v pátek vytáhl na ambiciózní Třinec, Piráti z Chomutova mu ovšem žádný lup nepovolili. Naopak, sami po dlouhých 13 zápasech (od 22. října) znovu slavili výhru za tři body. Dva góly dali domácí v početní výhodě, výhru pečetil Ivan Huml střelou do prázdné branky při power play soupeře.

Pardubice obrat k výhře nedotáhly

Liberečtí Bílí Tygři jsou venku bezzubí, v tabulce utkání hraných na soupeřově kluzišti jsou nejhorší v celé extralize Potvrdil to i zápas v Olomouci, v němž sice Lakatoš na začátku závěrečného dějství snížil na 1:2, Hanáci ale žádné drama nepřipustili. Porazili doma Bílé Tygry i podruhé v sezóně o tři góly.

Pardubice po sérii porážek slavily v pátek tři body po výhře nad Chomutovem a také v neděli v Mladé Boleslavi měly blízko k dalšímu plnému zisku. Těsný náskok však hosté neudrželi. Šest sekund před vypršením základní hrací doby srovnal při hře bez brankáře obránce Kotvan a otřesené Východočechy srazil vzápětí v prodloužení Lenc.

Hokejová Tipsport extraliga - 30. kolo:
Sparta - Litvínov 3:6
Branky: 13. Z. Michálek, 38. Pech, 58. Říčka - 25. a 50. Lukeš, 14. Sörvik, 45. Vandas, 58. Gerhát, 59. Trávníček
Chomutov - Jihlava 4:2
Branky: 23. Dietz, 37. Hlava, 42. V. Růžička, 59. I. Huml - 36. Žálčík, 58. Jiránek
Olomouc - Liberec 4:1
Branky: 7. Skladaný, 14. Laš, 52. Burian, 60. J. Káňa - 43. Lakatoš
Mladá Boleslav - Pardubice 3:2 v prodloužení
Branky: 31. Urban, 60. Kotvan, 64. Lenc - 40. Marosz, 46. P. Sýkora
Hradec Králové - Plzeň 6:0
Branky: 44. a 53. Červený, 8. Smoleňák, 19. Bednář, 30. Berger, 59. Cibulskis

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice