Hlavní obsah

Nebudeme z toho dělat tragédii, mírnil Kratěna smutek po debaklu v Hradci

Teprve potřetí v sezóně prohrála Plzeň v základní hrací době a vyšla tak bodově naprázdno. Vedoucí celek extraligy propadl v souboji s druhým týmem tabulky - Škoda schytala ve 30. kole soutěže debakl 0:6 na ledě Hradce Králové.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva David Sklenička, Nicholas Jones (oba z Plzně) a Lukáš Cingel z Hradce Králové.

Článek

"Nebudeme z toho dělat tragédii," pronesl po utkání zkušený útočník Ondřej Kratěna. Západočeši sice odstartovali duel dobře, prvních pár minut měli tlak, ale do větších šancí se nedostávali. "Bylo to špatné," odmítal najít aspoň mírný klad na utkání Kratěna.

Tuto pasáž však uťala první domácí branka. Od osmé minuty, kdy skóroval Radek Smoleňák, byli Královéhradečtí pány na ledě. "Byli jsme nedůrazní po celé ploše a před bránou to je nejvíc vidět," upozornil Kratěna na fakt, že se bývalý kapitán národního mužstva Smoleňák prosadil z prostoru těsně před gólmanem Miroslavem Svobodou.

Mraky chyb

Ve druhé části skóroval Mountfield jednou a definitivně zlomil odpor lídra tabulky čtvrtým zásahem na začátku třetí třetiny. "Byly tam mraky chyb a jen díky Mírovi Svobodovi to nebylo ještě víc," přiznal Kratěna, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem Plzně v duelu.

"Teď si to rozebereme, v reprezentační přestávce dobře potrénujeme a připravíme se na další část sezony," nelámal Kratěna přes nečekaný debakl nad týmem hůl.

Reklama

Související témata: