Hlavní obsah

Obranu hokejistů Pardubic vyztuží Hrabal

Pardubice

Hokejový obránce Josef Hrabal se stal novou posilou extraligových Pardubic. Dvaatřicetiletý zadák s reprezentačními zkušenostmi, jenž odehrál minulou sezónu v dresu Třince, se již připojil k týmu a po reprezentační přestávce naskočí do zápasů o extraligové body. Klub o jeho příchodu informoval v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Josef Hrabal v reprezentačním dresu.

Článek

"Chceme před náročnou druhou polovinou prosince a těžkým lednem, kdy hrajeme mnoho utkání, posílit defenzivu. Cílem je skončit do desítky, proto chceme tým vyztužit, aby na tuto metu dosáhl. Pepa sice od začátku sezóny nikde nehrál, dle našeho názoru je ale kvalitním ofenzivním obráncem, který nám může vypomoci v momentech, kdy to tým bude nejvíce potřebovat," řekl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Hrabala díky dlouhodobému působení v Třinci, s nímž také získal v roce 2011 mistrovský titul, velmi dobře zná současný sportovní manažer Východočechů Pavel Marek. "Věřím, že se nyní zapracuje do mužstva a od prvního extraligového utkání po přestávce bude platnou posilou, a to i v dalších zápasech, které rozhodnou o našem umístění," doplnil Salfický.

Pro Hrabala půjde po Vsetínu a Třinci, z nějž přišel do Pardubic díky hostování, o třetí angažmá v extralize. Zkušenosti má ale také ze zámoří, kde si krátce zahrál AHL, Švédska, Finska i Kontinentální ligy a bývalé ruské superligy.

Barvy Dynama by měl Hrabal poprvé hájit ve středu v Ostravě proti Vítkovicím. "Pro mě je ideální, že přicházím v době reprezentační přestávky. Přece jen jsem hokej dlouho nehrál, každý trénink navíc mi pomůže v začlenění se do týmu. Po fyzické stránce se cítím výborně, po sedm měsíců jsem nedělal nic jiného, než na sobě pracoval," ujistil Hrabal.

"Musím to jen přetavit do bruslení, na něj se spolu s trenéry nyní zaměříme. Možná budu před prvním utkáním trochu nervózní, neboť jsem dlouho nehrál, ale už nyní se moc těším. Dobré je i to, že když se rozhlédnu po kabině, tak s polovinou hráčů jsem se v kariéře již potkal," dodal Hrabal.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články