Hlavní obsah

Neokoukané trumfy. Kovařčík znásobil gólovou sbírku a Petružálek premiérovou trefou zařídil výhru

Hradec Králové

Třinec čekal od února 2015 na extraligovou výhru z hradeckého ledu. O středeční vítězství 3:2 v prodloužení se zasloužil premiérovým gólem Jakub Petružálek, který přitom po uzdravení hrál teprve sedmé utkání v sezóně.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Lukáš Krajíček, Jiří Polanský a Jakub Petružálek z Třince oslavují gól v prodloužení.

Článek

Když domácímu obránci Zámorskému utekl puk u mantinelu, bývalý reprezentační útočník si s kotoučem najel do ideální střelecké pozice. „Chtělo to jediné, trefit se. Povedlo se, pro sebedůvěru hodně důležitá věc," líčil Petružálek. „Pro Kubu i pro celý mančaft třešinka na dortu," ocenil i trenér Václav Varaďa.

Oceláři už předtím vytasili nečekané střelecké eso v podobě 21letého Michala Kovařčíka. Útočník, který dal v nejvyšší soutěži dosud jediný gól, se proti Mountfieldu prosadil hned dvakrát během šesti minut. „Asi platí, že štěstí přeje připraveným. U té první branky mě puk po dvojí teči vyloženě trefil a u druhé mi střela z kruhu úplně nesedla, ale puk si nějak našel cestu do sítě," líčil hráč, jenž získal Třinci solidní náskok.

Dlouho to nelepilo

Hradec se během dvou třetin dostal pouze k jedenácti střelám, tlakem v posledních deseti minutách základní hrací doby si ale vynutil prodloužení. „Dlouho nám to vůbec nelepilo, všechno jsme pak honili na poslední chvíli," tvrdil útočník Rudolf Červený, jenž trefou z přesilovky upravil svou prosincovou bilanci v kanadském bodování na 7 gólů+5 asistencí.

Nakonec ale Mountfield přece jen utrpěl první nezdar na domácím ledě od 22. října. „Zasloužili jsme si ten bod navíc za bojovnost a obětavost. Myslím, že bylo hodně důležité Hradci ukázat, že se má v našem případě čeho bát," mínil Kovařčík. „V prodloužení jsme každé střídání vyrobili nějakou hrubku, až to soupeř napočtvrté potrestal a získal prémiový bod," uznal hradecký asistent Pavel Hynek.

Reklama

Související témata: