Hlavní obsah

Sparta vítězem vyhrocené bitvy s Brnem! Lídr z Plzně padl v nájezdech, prohrál i druhý Hradec

vat, likSport.cz
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla na programu kompletní 32. kolo. Ve vyhroceném šlágru Sparta zdolala Brno 3:2. Zaváhal naopak lídr z Plzně, Indiáni po dramatické koncovce prohráli v Mladé Boleslavi 1:2 po samostatných nájezdech. V nich se rozhodoval i duel mezi Třincem a Libercem, nakonec výhru 3:2 slavili Severočeši. Svou formu potvrdily Vítkovice, které zvítězily 4:1 v Chomutově. Po sedmi letech uspěl ve Zlíně díky vítězství 4:2 Litvínov. Nebodoval ani druhý Hradec Králové, jenž padl 2:5 s Olomoucí. Přibita na dno ligové tabulky je stále Jihlava, kterou 3:2 udolaly Pardubice. Rozhodující trefě předcházel těsný ofsajd.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Jan Hruška z Brna a Dominik Uher ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Liberec proti Třinci dvakrát vedl o jeden gól, ale Oceláři pokaždé dokázali srovnat. Rozuzlení přišlo až v samostatných nájezdech, ve kterých za Bílé Tygry uspěli Kvapil s Bakošem, za Třinec pouze Růžička. Severočeši zvítězili na venkovním ledě teprve počtvrté ze sedmnácti střetnutí.

Dramatickou zápletku mělo i utkání v Mladé Boleslavi. Až do 58. minuty se hrálo bez branek, poté se prosadil plzeňský Gulaš, na kterého odpověděl gólem šest sekund před koncem třetí třetiny domácí Žejdl. V následném prodloužení branka nepadla, v 8. sérii nájezdů vystřelil výhru Středočechům Orsava.

Svůj první hattrick v extralize vstřelil obránce Jiří Hunkes. Třiatřicetiletý zadák, který do Litvínova přišel před měsícem, měl velkou zásluhou na tom, že Verva po sedmi letech uspěla na ledě Zlína.

Vítkovice potvrdily, že momentálně mají nejlepší formu ze všech týmů. Ostravský klub vyhrál posedmé v řadě. Na ledě Chomutova sice po pěti minutách prohrával, ale ještě do první sirény stihl skóre otočit, a nakonec jasně zvítězil.

Ačkoliv Olomouc ani jednou ve druhé třetině nevystřelila na brankáře Hradce Králové Rybára, střely z ostatních třetin jí stačily, aby duel na východě Čech zvládla. Hanáci zvítězili počtvrté z posledních pěti zápasů a dostali se na páté místo před Brno.

Kometa totiž ve šlágru kola nestačila ve výborné atmosféře v libeňské O2 areně na Spartu. Vyhrocený duel, který hned v prvních dvou minutách přinesl dvě bitky, sledovalo 16 343 diváků, což je 5. nejvyšší návštěva v historii extraligy.

Pardubice se na výhru proti Jihlavě opravdu nadřely. Vyrovnané střetnutí rozhodl minutu a čtvrt před třetí sirénou přesnou střelou do horního růžku Treille. Této brance předcházel těsný ofsajd. Nováček z Vysočiny zůstává i nadále přibit na samé dno extraligové tabulky. Na předposlední Chomutov ztrácí sedm bodů, ale má zápas k dobru.

Hokejová Tipsport extraliga: 32. kolo
Třinec - Liberec 2:3 po samostatných nájezdech
Branky: 24. Irgl, 40. Růžička - 16. Jelínek, 38. Lakatoš, rozh. náj. Bakoš
Mladá Boleslav - Plzeň 2:1 po samostatných nájezdech
Branky: 60. Žejdl, rozh. náj. Orsava - 58. Gulaš
Zlín - Litvínov 2:4
Branky: 26. a 34. Bukarts - 17., 24. a 43. Hunkes, 4. Ihnacak
Chomutov - Vítkovice 1:4
Branky: 5. Hlava - 15. a 33. Szturc, 20. Zdráhal, 44. Květoň
Pardubice - Jihlava 3:2
Branky: 13. Tomášek, 25. Beran, 59. Treille - 5. Hamill, 37. Stříteský
Hradec Králové - Olomouc 2:5
Branky: 16. Šimánek, 21. Köhler - 9. Herman, 11. Vlach, 41. Eberle, 47. Káňa, 58. Burian
Sparta - Brno 3:2
Branky: 10. Klimek, 32. Kalina, 41. Jarůšek - 33. V. Němec, 49. O. Němec

Reklama